Російські окупанти завезли у Маріуполь мобільні крематорії — міська рада

Російські окупанти завезли у Маріуполь мобільні крематорії — міська рада

Російські окупанти завезли у Маріуполь мобільні крематорії — міська рада
. Результати авіанальоту на Маріуполь 8 березня, фото: батальйон Азов

Російські окупанти завезли у Маріуполь мобільні крематорії аби знищувати свідоцтва своїх воєнних злочинів.

Про це повідомляє пресслужба Маріупольської міської ради.

"В Маріуполі запрацювали російські мобільні крематорії. Після широкого міжнародного розголосу геноциду в Бучі, вище керівництво РФ наказало знищити будь-які свідоцтва злочинів своєї армії в Маріуполі", — йдеться у повідомленні.

Станом на кінець березня орієнтовна кількість загиблих у Маріуполі, за підрахунками міської ради могла сягнути п'яти тисяч людей. Але враховуючи постійні обстріли з боку російських окупантів та блокаду міста ця цифра може бути набагато більшою.

"Саме тому Росія не поспішає давати зелене світло місії Туреччини та іншим ініціативам з порятунку та повної евакуації Маріуполя. Крім того, всіх потенційних свідків звірств окупантів намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити", — додають у повідомленні.

За інформацією пресслужби, у місті окупанти створили спеціальні бригади для зачистки, до яких входять місцеві жителі та терористи так званої "ДНР". Ці бригади збирають тіла загиблих та спалюють їх.

"Координує роботу цих груп безпосередньо самопроголошений мер-колабораціоніст Костянтин Іващенко. Багато років він з поплічниками неодноразово намагався захопити владу, але врешті-решт йому вдалося стати хіба що директором маріупольського крематорію", — повідомили у пресслужбі.

Що відомо

  • Російські окупаційні війська створили фільтраційний табір у Мангуші поблизу Маріуполя, також вони продовжують примусово вивозити людей до РФ.
  • Колона з семи автобусів для евакуації людей з Маріуполя, яка рухалася по погодженому маршруту у супроводі делегації міжнародного Комітету Червоного Хреста, вимушено повернулась після блокування у місті Мангуш.
  • У порту Маріуполя тоне обстріляне російськими окупантами цивільне судно
  • У Маріуполі депутати від забороненої на час воєнного стану ОПЗЖ обрали “міського голову” — свого колегу по партії Костянтина Іващенка. Та ще — “ратифікували” результати так званого референдуму 2014-го року про так звану “ДНР”. У Мангуші, неподалік Маріуполя, російські військові ще з 1 квітня утримують у заручниках співробітників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок