Маріупольські депутати від ОПЗЖ "обрали" нового "голову міста"

Маріупольські депутати від ОПЗЖ "обрали" нового "голову міста"

Маріупольські депутати від ОПЗЖ "обрали" нового "голову міста"
. Маріуполь

4 квітня у Маріуполі міські депутати від забороненої на час воєнного стану партії ОПЗЖ обрали "міським головою" Костянтина Іващенка. Також вони "ратифікували" результати так званого референдуму 2014 року.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Сьогодні в приміщенні школи №53 представники незрозуміло чого забороненої фракції ОПЗЖ зібрались і одноголосно обрали російського агента Костянтина Іващенка головою Маріуполя. Другого колаборанта — депутата ОПЗЖ Хармишева обрали секретарем громади. Окрім того, це фейкове зібрання “ратифікувало результати референдуму 2014” і вважають тепер Маріуполь частиною сателіта Росії", — повідомив він.

За його інформацією російські окупанти на так зване "зібрання" примусово привезли міських депутатів від інших політичних партій та представників місцевої влади з навколишніх селищ.

"Це — прямий примус до співпраці, а точніше — шантаж з погрозою життю та близьким. Ми знаємо поіменно кожного з реальних колаборантів і розкажемо про кожного згодом, аби не наражати на небезпеку наших людей. Які волею долі вимушені робити вигляд", — зазначив він.

Що відомо

  • Як повідомляли російські ЗМІ, наприкінці березня Іващенко звернувся до так званого "керівництва ДНР" з проханням надати Маріуполю гуманітарну допомогу. Також він звинуватив ЗСУ, що вони нібито прикриваються мирними жителями, та закликав скласти зброю.
  • На позачерговій сесії Маріупольської міської ради призупинили повноваження депутатів "Опозиційна платформа — за життя" та "Партії Шарія" на період воєнного стану. Сесія відбулася в онлайн форматі.
  • За результатами місцевих виборів у жовтні 2020 року до міської ради Маріуполя пройшли п'ять політичних партій. Політична партія "ОПЗЖ" отримала 35,19% голосів виборців, а "Партія Шарія" — 9,26%
  • Станом на ранок 27 березня, за час облоги Маріуполя у місті померло близько 5 тисяч людей, з яких близько 210 — діти.
  • Російські військові блокують евакуацію людей з Маріуполя. Люди йдуть пішки або виїжджають на власному транспорті.
  • Станом на 4 квітня з Маріуполя гуманітарним коридором Бердянськ — Запоріжжя змогли евакуюватись майже 90 тисяч людей. У місті ще залишаються 130 тисяч мирних жителів.
  • За даними Генштабу ЗСУ, війська РФ готуються до наступу у напрямку Сєвєродонецька та Великої Новосілки на Донеччині та продовжують штурм Маріуполя.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок