20% пацієнтів – дуже тяжкі. На Дніпропетровщині лікують понад 80 поранених із Краматорська

20% пацієнтів – дуже тяжкі. На Дніпропетровщині лікують понад 80 поранених із Краматорська

Важливо
20% пацієнтів – дуже тяжкі. На Дніпропетровщині лікують понад 80 поранених із Краматорська
. Фото: Національна поліція Донецької області

На Дніпропетровщині лікують понад 80 поранених із Краматорська, вокзал якого 8 квітня обстріляли російські війська. Про це на брифінгу в.о. директора департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА) Вікторія Кулик.

Серед пацієнтів 19 – діти.

За її даними, лікарі області приймали пацієнтів увесь вечір та ніч 8 квітня, приймають пацієнтів досі.

20% пацієнтів – дуже тяжкі. Серед них є діти з ампутованими кінцівками – як нижніми, так і верхніми, сказала Вікторія Кулик.

"Цілодобова психологічна підтримка цих пацієнтів, їхніх сімей – все це організовано", – сказала представниця ОВА.

Лікарі забезпечені медичними засобами. Пацієнти потребуватимуть не тільки тривалого лікування, а й тривалої реабілітації, повідомила вона.

Що відомо

  • 8 квітня по залізничному вокзалу Краматорська армія РФ завдала ракетного удару. Поліція та рятувальники повідомляють про десятки загиблих та поранених людей.
  • Під час обстрілу російської армії з ракет Точка-У на вокзалі у Краматорську було близько чотирьох тисяч людей.
  • Станом на 16:30 8 квітня унаслідок обстрілу залізничного вокзалу у Краматорську загинули 50 людей, з них п'ятеро — діти. Серед поранених, яких шпиталізували, 16 дітей, 46 жінок, 36 чоловіків.
  • Людей, які отримали поранення під час обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську, евакуювали до лікарень сусідніх областей.
  • У лікарнях Дніпропетровщини — 71 поранений з Краматорська, серед них 15 дітей.
  • Пентагон підтвердив, що ракетний удар з "Точки У" по залізничному вокзалу у Краматорську здійснили російські війська, а саме 18-та мотострілецька дивізія ЗС РФ.
  • 9 квітня в пам'ять загиблих у Краматорську Укрзалізниця залишає порожніми місця в декількох поїздах по всій країні. Замість пасажирів, які могли б бути там, на цих місцях поїдуть квіти.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок