Російські окупанти використовують залізницю в Куп'янську для перекидання зброї — Генштаб

Російські окупанти використовують залізницю в Куп'янську для перекидання зброї — Генштаб

Російські окупанти використовують залізницю в Куп'янську для перекидання зброї — Генштаб
. Розбита російська техніка в одному зі звільнених сіл на півдні Харківщини, 4 квітня, 2022 року. Фото: t.me/landforcesofukraine

Українські військові зафіксували прибуття залізничних ешелонів з озброєнням та військовою технікою зі російської станції Валуйки на залізничну станцію Куп’янськ.

Інформацію на 18:00 6 квітня надали в Генштабі Збройних сил України.

"Для підвищення оперативності перекидання військових вантажів ворог розпочав використання залізничного сполучення. Зафіксовано прибуття залізничних ешелонів з озброєнням та військовою технікою зі станції Валуйки (російська федерація) на залізничну станцію Куп’янськ (Україна)", — сказано у повідомленні.

В районі Ізюма активних дій російські військові не проводи2ли.

"Силами окремих підрозділів 20-ї загальновійськової та 1-ї танкової армій Західного воєнного округу здійснює перегрупування", — зазначили у Генштабі ЗСУ.

"Ми спостерігаємо, що ворог через Вовчанський та Куп‘янський напрямок намагається завезти сюди техніку і направити її на Ізюмський напрямок", — підтвердив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в національному телеефірі.

За його словами, 6 квітня вдалося евакуювати понад 15 тисяч людей з Ізюмського напрямку.

Також окупанти продовжують блокувати Харків.

"Здебільшого в нічний час, російські окупанти здійснюють обстріли міста з використанням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів", — сказано у повідомленні Генштабу.

Що відомо

  • За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, Ізюм залишається "найгарячішою точкою, там ведуться активні бої". Гуманітарних коридорів, щоб вивезти ізюмчан, окупанти українській стороні не погоджують. Евакуювати частину людей вдалося у середині березня. За словами заступника мера Ізюма Володимира Мацокіна, евакуації з міста потребує 15-20 тисяч людей.
  • 5 квітня радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю розповів, що основна битва розгортається на півдні Харківщини.

На початок