Сім країн ЄС закликали своїх громадян не їхати воювати в Україну

Сім країн ЄС закликали своїх громадян не їхати воювати в Україну

Сім країн ЄС закликали своїх громадян не їхати воювати в Україну
. bfmtv.com

Сім країн Європейського союзу порадили своїм громадянам не їхати воювати в Україну як добровольці.

Як повідомляє видання Bild, відповідну спільну заяву підписали міністри юстиції Бельгії, Німеччини, Франції, Італії, Люксембургу, Нідерландів та Іспанії.

"Звичайно, ми хочемо запобігти поїздкам людей на театр військових дій", — сказав міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін після зустрічі з європейськими колегами у Брюсселі.

Раніше, 27 лютого, президент Володимир Зеленський заявив про формування нового підрозділу – Інтернаціонального легіону територіальної оборони України, та закликав іноземців долучатися до опору російським військам. Наступного дня Зеленський запровадив тимчасовий безвізовий режим для іноземних добровольців.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • Чехія скасувала кримінальну відповідальність за найманство для добровольців, які планують взяти участь у війні в Україні.
  • 28 лютого у Міноборони повідомили, що вступити до Інтернаціонального легіону територіальної оборони України зголосилися кілька тисяч іноземних громадян.
  • 70 японців, серед яких 50 колишніх членів сил самооборони Японії та два ветерани Французького іноземного легіону, подали заявки на приєднання до українського Інтернаціонального легіону тероборони.

Читайте також

Як іноземцям доєднатися до оборони України. Пояснює Офіс президента

"Це не просто війна. Усе набагато гірше" — Зеленський дав інтерв'ю російським журналістам

Вторгнення Росії в Україну. День 34. Текстовий онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок