У Черкасах усіх охочих вчать користуватися зброєю

У Черкасах усіх охочих вчать користуватися зброєю

У Черкасах усіх охочих вчать користуватися зброєю
. Суспільне Черкаси

Черкащан щодня навчають користуватися зброєю та надавати першу медичну допомогу. Всі інструктори, які навчають цивільних, воювали на сході України з 2014 року, тож зброєю володіють професійно, розповів Суспільному керівник "Цивільного штабу допомоги" Ян Антонюк.

Інструктор, який навчає цивільних поводитись зі зброєю, своє ім’я просить не афішувати, обличчя теж не показує. З його слів, за заняття потренуватися встигають всі учасники:

"Є й ті, хто по декілька разів приходять. Тому ми максимально підготували масогабаритні макети зброї, щоб людина, яка приходить, більше разів спробувала нею покористуватися. Під час заняття, учасники змінюються, рухаючись по колу".

У Черкасах усіх охочих вчать користуватися зброєю
Суспільне Черкаси

Навчаються люди на макетах автоматів АК-74 та АКС-74.

"Хочеться, щоб таких макетів було більше, тому що дуже великий попит, людей багато, а часу мало для того, щоб практично засвоїти навички. Відповідно, чим більше людина пробує, тим краще вона запам’ятовує", — розповів інструктор.

Учасниця вишколу Світлана Смаглій розповіла, що до Черкас приїхала з села Мошни спеціально, щоб навчитися користуватися зброєю:

"Хочу бути корисною своїй державі в тяжких умовах. Сподіваюся, що своєю діяльністю і знаннями, які я тут отримаю, я зможу допомогти нашій армії та державі".

У Черкасах усіх охочих вчать користуватися зброєю
Суспільне Черкаси

Черкасець Микола Лісовенко у період війни волонтерить і допомагає військовим. Розповів, що досвіду поводження зі зброєю не має, тож налаштований відвідати ще кілька таких вишколів:

"Хочеться мати більше розуміння і вміння поводитися зі зброєю. Є невеличке хвилювання, але ми з ним справляємося. Те, що хочеться запам’ятати швидко, не так швидко запам’ятовується".

У Черкасах усіх охочих вчать користуватися зброєю
Суспільне Черкаси

Такі вишколи для цивільного населення відбуваються щодня, розповів керівник цивільного штабу Ян Антонюк. На одне заняття тривалістю 40 хвилин приходить дві сотні людей.

"У першій половині дня ми приймаємо і навчаємо людей, які вже отримали зброю, але не вміють нею користуватися. У другу половину дня – це звичайні люди, які живуть у нашому місті й хочуть у разі потреби боронити його", – пояснив він.

Для реєстрації на заняття потрібно заповнити спеціальний бланк. За день інструктаж проходять 3-4 групи.

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • З 24 лютого по усій території Черкаської області з 22:00 до 6:00 розпочала діяти комендантська година, повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Олександр Скічко. У цей час заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціальних перепусток і посвідчень.
  • На Черкащині 12 березня під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • З 15 березня відбулися зміни в часових межах комендантської години – у місті Черкаси вона розпочинається з 21:30 і триватиме до 6:00. Таке рішення ухвалили для зручності працівників критичної інфраструктури", пояснив керівник ОВА Ігор Табурець.
  • У ніч на 16 березня на території області збили ще одну ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок