Голови не можна підняти від обстрілів: російські окупанти третій день обстрілюють Маріуполь

Голови не можна підняти від обстрілів: російські окупанти третій день обстрілюють Маріуполь

Голови не можна підняти від обстрілів: російські окупанти третій день обстрілюють Маріуполь
. Маріуполь, фото: Тетяна Ігнатченко

Російські окупанти третій день обстрілюють Маріуполь. Російська авіація та артилерія перетворюють Маріуполь на руїни. Горять гіпермаркети й навколо них - Метро, Епіцентр, ПортСіті, Сільпо на Східному. Про це повідомила речниця Донецької облдержадміністрації Тетяна Ігнатченко.

"Голови не можна підняти від обстрілів - це все, що встигла сказати мені жінка, яка зараз у Маріуполі. Вона якимось дивом вийшла на зв'язок, але за пів хвилини змушена була знову бігти до підвалу. Навіть у слухавку було чути, як гримить над Містом", — йдеться у повідомленні.

Ігнатченко додала, прямі влучання у багатоповерхівки й приватні будинки, лікарні, школи, дитсадки, будинок для переселенців, станцію переливання крові, пологовий будинок, комунальні установи. У житлових кварталах - безліч снарядів, які не розірвалися - різних видів і калібрів.

За її словами, місто в облозі. Росіяни глушать зв'язок - не лише у місті, а й навколо, зокрема, у Мангуші. Немає зв'язку, води, електрики, тепла. А насуваються морози - на завтра обіцяють вже до мінус 9.

Зараз на державному рівні вирішується питання надання гуманітарного коридору.

Що відомо

  • Домовленість про створення гуманітарних коридорів, це добра новина, але люди не повинні ризикувати своїм життям під час евакуації. Про це в ефірі Суспільного розповів член Тристоронньої контактної групи Сергій Гармаш.
  • Ситуація у Маріуполі дуже складна. Російські військові б’ють по житлових кварталах, школах, дитячих садочках тощо. Дуже багато прямих попадань у житлові масиви. Окупанти намагаються створити гуманітарну катастрофу.
  • У Маріуполі 2 березня були обстріляні цивільні об'єкти, пологовий будинок, гуртожиток школа та багато іншого.
  • В ніч з 2 на 3 березня російські окупанти відкривали вогонь по житлових кварталах Лисичанська та Попасної. Двоє жителів Попасної загинули, шестеро отримали поранення.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок