У Білорусі стартували перемовини між Росією та Україною — ОПУ

У Білорусі стартували перемовини між Росією та Україною — ОПУ

У Білорусі стартували перемовини між Росією та Україною — ОПУ
. twitter.com/Podolyak_M

У Білорусі 3 березня розпочався черговий раунд перемовин між російською та українською делегаціями щодо припинення російської збройної агресії на території України.

Про це у своєму Twitter повідомив радник президента Михайло Подоляк.

"Починаємо розмовляти з російськими представниками", — розповів він.

Серед питань, які обговорюватимуться на перемовинах:

  1. Негайне припинення вогню.
  2. Перемир'я.
  3. Гуманітарні коридори для вивезення мирних жителів зі зруйнованих або постійно обстрілюваних сіл та міст.

Як зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, створення гуманітарних коридорів нині має особливе значення.

"Безумовно, ми зацікавлені в припиненні вогню. В поверненні ситуації до початку російської агресії, з точки зору присутності окупаційних російських сил. Але зараз поки що зарано прогнозувати, на що вдасться вийти за результатами переговорів з огляду на ті позиції Росії, які були озвучені. Тому побажаємо нашим переговорникам успіху. Якщо Росія підійде до цих переговорів добросовісно, то можна буде знаходити якісь розв’язки. Але ми не поступаємося принциповими для нас речами, таким як територіальна цілісність України, про це не може бути й мови", — наголосив він.

За словами Кулеби, також 4 березня має відбутися зустріч із представниками країн НАТО щодо запровадження безполітної зони над Україною.

"Це — дійсно надзвичайно важливе і водночас складне питання. Завтра відбудеться зустріч з міністрами закордонних справ НАТО. Я візьму в ній участь онлайн. Це буде ключова тема мого спілкування з колегами. Будемо працювати", — зауважив міністр.

Кулеба підкреслив, що актуальною є проблема протиповітряної та протиракетної оборони України.

"Це зараз найбільш вразливе місце. Тому треба говорити не лише про можливість закриття неба, а й і про системну і дуже серйозну підтримку з боку партнерів протиповітряної оборони країни. Тобто надання нам конкретного важкого протиповітряного озброєння. Одна справа — нам передають "Стінгери" та інші зенітно-ракетні комплекси. Це дуже добре. Позитивно. Є потік цієї зброї в Україну. Він налагоджений. Але нам потрібна набагато серйозніша протиповітряна зброя і ми над цим працюємо", — додав міністр.

Вторгнення Росії в України — останні новини на Суспільному

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День восьмий. Онлайн

Як знищувати російські колони. Інструкція від ЗСУ

Комунікаційниця, етнофотографка та співачка. Три історії жінок із Тероборони

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок