У Києві у багатоповерхівку влучила ракета, є постраждалі — ДСНС

У Києві у багатоповерхівку влучила ракета, є постраждалі — ДСНС

У Києві у багатоповерхівку влучила ракета, є постраждалі — ДСНС
. Фото: Ангеліна Карякіна / Суспільне

У Києві у багатоповерховий будинок за адресою Лобановського 6а, поблизу аеропорту "Київ" (Жуляни), влучила ракета.

Наразі на місце події виїхали рятувальники. Про це Суспільному повідомили у прессцентрі Державної служби надзвичайних ситуацій.

"26 лютого до ДСНС надійшла інформація, що по проспекту Лобановського 6 А сталося попадання снаряду в багатоповерховий житловий будинок (17-18 поверх)", — зазначили у відомстві.

Мешканці квартири, в яку влучила ракета, не постраждали.

"Це наша квартира, в яку потрапив снаряд. Дякувати Богу, що ми були між несучими стінами, і тільки це нас врятувало. Це 21 поверх. На місці дитячої кімнати залишилася просто дірка", — розповіла Суспільному Тетяна, мешканка постраждалої квартири.

За словами рятувальників, які працюють на місці подій, травмовані щонайменше двоє людей, передає кореспондентка Суспільного.

У Києві у багатоверхівку потрапив снаряд — ДСНС
Фото: Ангеліна Карякіна / Суспільне

"Сталося руйнування будинку з 17 по 21 поверх. Перевірено 21,22,23 та 24 потерпілих немає. Рятувальниками проводиться евакуація всього будинку, ускладнений вихід з квартир. Вогнеборці здійснювали гасіння окремих осередків загоряння. Є загроза руйнування конструкцій. Проводиться пошук потерпілих. Пожежу ліквідовано о 09:05", — повідомили у ДСНС.

У Києві у багатоверхівку потрапив снаряд — ДСНС
У Києві у багатоверхівку потрапив снаряд — ДСНС. Фото: Ангеліна Карякіна / Суспільне

Мешканців почали евакуювати.

У Києві у багатоверхівку влучила ракета — ДСНС
Фото: Ангеліна Карякіна / Суспільне

У Києві у багатоверхівку влучила ракета — ДСНС
Фото: Ангеліна Карякіна / Суспільне

У Києві у багатоверхівку влучила ракета — ДСНС
Фото: Ангеліна Карякіна / Суспільне

Що відомо

  • Російські військові встановили реактивні системи залпового вогню у Сумській області та атакують об'єкти цивільної інфраструктури на Київщині. За попередніми даними нападники втратили понад 100 танків, 14 літаків та один "Бук".
  • У ніч на 26 лютого російський безпілотний літальний апарат атакував корабель Морської охорони Держприкордонслужби України "Григорій Куроп’ятніков" у Чорному морі.
  • Вранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • 24 лютого російська війська захопили Чорнобильську АЕС, персонал станції перебуває у заручниках. У зоні відчуження зафіксоване підвищення радіаційного фону.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. Верховна рада проголосувала за запровадження воєнного стану.
  • Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва готова вести перемовини з керівництвом України про нейтральний статус України і відмову від розміщення на українській території озброєння.
  • Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров спростував заяви Пєскова про нібито відмову України від перемовин із Москвою. За його словами, зараз сторони консультуються про місце та час проведення переговорного процесу.

Читайте також

Збитий в Дарниці безпілотник, обстріли й спроба прориву на Київ. Вторгнення РФ, день другий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок