Папа Римський прийшов до посольства Росії у Ватикані та висловив занепокоєння війною з Україною

Папа Римський прийшов до посольства Росії у Ватикані та висловив занепокоєння війною з Україною

Папа Римський прийшов до посольства Росії у Ватикані та висловив занепокоєння війною з Україною
. Instagram

25 лютого Папа Римський Франциск вирушив до російського посольства у Ватикані, щоб висловити занепокоєння війною з Україною. Про це повідомляє Reuters із посиланням на прессекретаря Святого Престолу Римської курії.

Представник Ватикану Маттео Бруні заявив, що Папа провів у посольстві понад пів години.

"Він пішов, щоб висловити свою стурбованість у зв'язку з війною", – сказав Бруні, відмовившись повідомити подробиці візиту або розмови. Зазначається, що це безпрецедентне відхилення від дипломатичного протоколу.

Як пише Reuters, це вперше, коли Папа Римський прийшов до посольства під час збройного конфлікту. Зазвичай міністр закордонних справ запрошував посла та його приймали в Апостольському палаці.

Нагадаємо, що 9 лютого Папа Римський Франциск закликав до багатостороннього діалогу для деескалації ситуації навколо України. Він наголосив, що війна в Україні "була б безумством", і висловив надію, що напруженість у відносинах між Україною та Росією може бути подолана за допомогою багатостороннього діалогу.

Станом на ранок 25 лютого РФ продовжила масовані обстріли вздовж лінії зіткнення на Донбасі, крім того, російська армія близько 4 ранку обстріляла аеропорт у Рівному, і намагалася поцілити Київ. Бої також йшли у Сумах, Мелітополі, Гостомелі й на Харківщині. Сили ППО ЗСУ збили бойовий безпілотник, частини якого пошкодили дев'ятиповерхівку в столичній Дарниці, мешканців довелося евакуювати через загрозу обвалення будинку.

Водночас у Пентагоні заявили, що російські війська випустили понад 160 ракет по території України, а держсекретар США Ентоні Блінкен переконаний, що Москва намагатиметься "повалити" український уряд.

Суспільне слідкує за оновленнями та веде текстовий онлайн.

Про події, які передували вторгненню, можна прочитати тут

На початок