У Чернівцях збільшилась черга охочих до військкомату

У Чернівцях збільшилась черга охочих до військкомату

У Чернівцях збільшилась черга охочих до військкомату
. Черги у військкомат у Чернівцях, фото: Суспільне Буковина

У Чернівцях збільшилась черга охочих чоловіків у територіальні центри комплектуванняструктура органів місцевого військового управління України, яка покликана замінити собою радянську систему військових комісаріатів. та соцпідтримки. Більшість з них не чекали оголошення про мобілізацію, а звернулись до центрів самі.

Про це у коментарі Суспільному сказала речниця обласного центру комплектування Тетяна Попович.

За її словами, серед охочих — чимало тих, хто має бойовий досвід та хто брав участь у російсько-українській війні. Це чоловіки різного віку, від 18 до 60 років.

"Також звертаються люди, які хочуть боронити свій край в межах області. Якомога швидше потрібно прибувати, ворог атакує. За неявку буде адміністративна та кримінальна відповідальність", ― каже Попович.

Впродовж дня 25 лютого журналісти Суспільного бачили чергу охочих біля військкомату. Чернівчанин Олександр сказав Суспільному, що прийшов до центру комплектування сам, однак за півтори години черги бачив кількох знайомих.

"Я не в першій черзі, до мене не телефонували, я сам прийшов. Бо вранці прокинувся і побачив загальну мобілізацію", — каже Олександр.

Ще один чернівчанин Віктор прийшов до центру комплектування разом з товаришем. Обоє вже були у зоні АТО у 2015 році.

"Я вже своє відвоював, але прийшов у військкомат, бо треба захищати Україну. Думаю, ми свою землю очистимо від нечесті. Все буде Україна", — каже Віктор.

Чернівчанка Наталія у військкоматі проводжає сина. Каже, син військовозобов’язаний, учора прийшла повістка. У дорогу взяв теплі речі та продукти.

"Він вже двічі був в АТО, мав контузію, поранення і тепер їде. Невістка має народжувати другу дитину, удома немовля – 9 місяців. Мені казали: "Заховай його", але він хоче. Хай їде", — каже Наталія.

Що відомо

  • Гуртожиток ЧНУ підготували для поселення людей, які приїдуть з інших міст. Також діє "гаряча лінія" для чернівчан, які готові прийняти сім'ї з інших областей.
  • Голова ОДА закликав усіх людей, які здатні тримати зброю, вступити до тероборони. До військкоматів 24 лютого прийшли люди, які не чекали офіційного виклику.
  • На українсько-румунському кордоні в Чернівецькій області черги авто та людей.
  • Дністровська ГЕС та ГАЕС продовжують працювати під посиленою охороною.
  • На українсько-румунському кордоні в Чернівецькій області черги з 1300 авто.
  • У Чернівцях та області прихистили майже 500 людей з інших регіонів.

Читайте також

Військове вторгнення Росії. Останні новини

На початок