Естонія не евакуюватиме дипломатів з України попри ситуацію на кордоні з РФ

Естонія не евакуюватиме дипломатів з України попри ситуацію на кордоні з РФ

Естонія не евакуюватиме дипломатів з України попри ситуацію на кордоні з РФ
Прапор Естонії. Фото: з відкритих джерел

Уряд Естонії вирішив не евакуювати з України співробітників дипломатичних установ та не виводити військових інструкторів попри загрозу вторгнення Росії.

Як повідомляє ERR, таке рішення члени естонського уряду ухвалили на екстреному засіданні 14 лютого.

"Хоча ситуація в Україні напружена, посольство Естонії в Києві обов'язково продовжить роботу і зможе запропонувати естонцям допомогу у виїзді з України, але важливо наголосити, що якщо ситуація ускладнюватиметься, надання необхідної допомоги може бути суттєво утруднене з незалежних від нас причин", — сказала міністерка закордонних справ країни Ева-Марія Лійметс.

При цьому вона додала, що громадянам Естонії, які перебувають в Україні, важливо чітко дивитися на свої плани поїздок та спланувати шляхи виїзду з країни.

Окрім того, міністр оборони Калле Лаанет заявив, що Естонія залишить в Україні своїх військових інструкторів.

"Естонія уважно стежить за розвитком подій із союзниками, і підтримка союзниками нашого регіону залишається твердою", — зазначив він.

Що відомо

  • 12 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона аналізує інформацію розвідки щодо загрози повномасштабного вторгнення Росії в Україну найближчим часом. Водночас головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков запевнили, що українська армія готова дати відсіч Росії у разі вторгнення.
  • У Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна має сильну позицію завдяки скоординованим дипломатичним контактам на всіх рівнях та закликали зберігати спокій на тлі заяв про загрозу ймовірного вторгнення Росії.
  • Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може напасти на Україну, не чекаючи на завершення Олімпійських Ігор у Пекіні.
  • На початку листопада 2021-го американські ЗМІ повідомили про скупчення російської техніки на кордоні з Україною. Тоді у Міноборони та РНБО заперечили цю інформацію. 21 листопада голова української розвідки заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня — на початку лютого 2022 року.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте також

Загроза військового вторгнення Росії в Україну. Оновлення

Військова допомога Україні на тлі загрози з боку Росії. Які країни допомагають озброюватися

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок