"Команда Разумкова" відкрила перший місцевий офіс у Харкові

"Команда Разумкова" відкрила перший місцевий офіс у Харкові

"Команда Разумкова" відкрила перший місцевий офіс у Харкові
. t.me/Dmytro_Razumkov_official

Тур регіонами України колишній голова Верховної Ради — народний депутат Дмитро Разумков розпочав з Харкова.

У Харкові відкрили перший місцевий офіс громадської організації "Команда Разумкова", повідомив Разумков 9 лютого у своєму Telegram-каналі.

Його очолив нардеп Олександр Бакумов, який є одним з членів міжфракційного об'єднання "Розумна політика".

"Відтепер харків’яни мають можливість безпосередньо співпрацювати з нашою спільнотою у своєму місті. Невдовзі така нагода з’явиться у жителів усіх регіонів України! Працюємо над цим", — йдеться у дописі Разумкова.

Читайте також: Разумков розсварився зі "Слугою народу" через законопроєкт про олігархів. Що відбувається

До команди Разумкова у парламенті також входить харківський мажоритарник зі "Слуги народу" Дмитро Микиша.

Що відомо

  • 7 жовтня 2021 року Верховна Рада більшістю голосів відправила у відставку голову Дмитра Разумкова, перший номер списку "Слуги народу" на виборах 2019 року.
  • 8 листопада Дмитро Разумков повідомив про створення міжфракційного об'єднання "Розумна політика".
  • Дмитро Разумков в Києві 24 січня представив громадську організацію "Команда Разумкова". Головою громадської організації стала Ольга Туній.
  • Суперечка Разумкова з фракцією виникла влітку 2021 року навколо законопроєкту № 5599 "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". Спікер відправив документ до Венеціанської комісії і його взяли в роботу, попри те, що "слуги народу" були проти такого рішення. Конфлікти між спікером і монобільшістю продовжилися на засіданні Погоджувальної ради 20 вересня.
  • Проєкт розслідувачів Bihus.Info відмічав, що голосування групи депутатів, яку, ймовірно, координує Разумков, "збігаються з інтересами олігарха Ріната Ахметова". Ахметов у коментарі "РБК-Україна" сказав, що "навіть не знайомий" з Разумковим і не надає йому медійну підтримку. На питання про Ахметова у грудні 2021 в інтерв'ю "Радіо Свобода" Разумков сказав: "Не познайомився я з Рінатом Леонідовичем, станом на сьогодні, як і декілька місяців тому. Як тільки познайомлюсь, зразу скажу".
Читайте також: Мер Мукачева Андрій Балога увійшов до "Команди Разумкова"
На початок