На шкільне приладдя та гуртки. Уряд дозволив дітям від 14 років отримати 1000 гривень за єПідтримкою

На шкільне приладдя та гуртки. Уряд дозволив дітям від 14 років отримати 1000 гривень за єПідтримкою

На шкільне приладдя та гуртки. Уряд дозволив дітям від 14 років отримати 1000 гривень за єПідтримкою
. Фото: УНІАН

Кабінет міністрів надав можливість громадянам від 14 років, які зробили щеплення проти коронавірусу, отримати допомогу в 1000 гривень в рамках програми "єПідтримка".

"Розширено перелік сфер діяльності, у яких можна отримати послуги в рамках програми, зокрема, на сферу освіти (у тому числі на оплату здобуття дошкільної, позашкільної освіти, занять у гуртках та секціях, здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, харчування в закладах освіти та проживання в гуртожитках закладів освіти)", — повідомив представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук.

Окрім того, за кошти програми дозволено купувати друковані засоби масової інформації, товари спортивного призначення, шкільне приладдя та канцелярські вироби.

Що відомо

  • 15 листопада 2021-го президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які отримали два щеплення від коронавірусу, зможуть отримати тисячу гривень.
  • Програма отримала назву "єПідтримка" і розпочалася з 19 грудня. Депутати виділили на неї 8 мільярдів гривень. Зеленський підписав відповідний закон 8 грудня.
  • Щоб отримати тисячу гривень, яка передбачена для вакцинованих українців, потрібно вже зараз згенерувати сертифікат в застосунку "Дія". За "тисячу для вакцинованих" протягом чотирьох місяців з 19 грудня можна придбати абонемент у спортзал, кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- та залізничні перевезення, а також купити книги.
  • Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко застеріг українців від шахраїв: МОЗ не розсилає повідомлення щодо виплати 1 тисячі гривень щепленим громадянам і не просить їх надіслати контактні дані.

Читайте також

Тисяча за вакцинацію: як це працюватиме

Чи допоможе тисяча Зеленського збільшити кількість щеплень від СOVID-19. Відповідає експерт

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок