Помер актор Леонід Куравльов

Помер актор Леонід Куравльов

Помер актор Леонід Куравльов
. uk.wikipedia.org

На 86-му році життя помер актор театру та кіно, народний артист РРФСР Леонід Куравльов.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" із посиланням на Спілку кінематографістів РФ.

"Леонід В'ячеславович помер сьогодні", — сказав представник Спілки.

Поховають автора 1 лютого на Троєкурівському цвинтарі в Москві.

Як зазначається, Куравльов перебував на лікуванні у міській клінічній лікарні № 40, куди його доправили із підозрою на коронавірус. Однак тести на COVID-19 показали негативний результат. Пізніше в актора виявили запалення легенів. За даними ЗМІ, 22 січня його виписали з лікарні та перевели у реабілітаційний центр.

Що відомо про Куравльова

Леонід Куравльов народився 8 жовтня 1936 року у Москві. У кіно дебютував студентом, зігравши солдата-сапера Морозова у фільмі Андрія Тарковського та Олександра Гордона "Сьогодні звільнення не буде" (1958) та матроса Михайла Швейцера "Мічман Панін".

За своє життя він знявся у понад 200 стрічках, в яких він часто грав яскравих характерних персонажів. Серед найвідоміших робіт актора — Хома Брут ("Вій"), Жорж Милославський ("Іван Васильович змінює професію"), Айсман ("Сімнадцять миттєвостей весни"), Копчений ("Місце зустрічі не можна змінити"). У 1965 році Куравльов отримав звання Заслуженого артиста Української РСР, у 1977 році — народного артиста Української РСР. У 2013 році акторові вручили орден "За заслуги перед Батьківщиною" IV ступеня.

11 березня 2014 року Куравльов підписав листа на підтримку політики президента РФ Володимира Путіна та анексії Криму. У 2017 році він потрапив до бази "Миротворця" за антиукраїнську пропаганду та відкриту підтримку агресивної політики Кремля.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок