ДТП на Гагаріна: суд залишив Миколу Харківського в СІЗО

ДТП на Гагаріна: суд залишив Миколу Харківського в СІЗО

ДТП на Гагаріна: суд залишив Миколу Харківського в СІЗО
. Суспільне Харків

Червонозаводський райсуд Харкова залишив під вартою Миколу Харківського, підозрюваного у ДТП на проспекті Гагаріна.

Суддя Ірина Блага задовольнила клопотання прокуратури, повідомляє кореспондент Суспільного.

Термін тримання Харківського в СІЗО, який перебуває під вартою з 26 жовтня, продовжили до 19 березня — без права на заставу.

Захист просив звільнити Харківського під домашній арешт.

Що відомо

  • 26 жовтня 2021 року на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської Infiniti, що їхав проспектом, врізався у Chevrolet. 58-річний водій Chevrolet загинув на місці. Троє людей з Infiniti травмувалися. За кермом Infiniti був 16-річний Микола Харківський, який не має права керування авто, машина належить його матері.
  • 31 грудня прокуратура направила до суду справу про аварію на проспекті Гагаріна, у якій підозрюють 16-річного Миколу Харківського.
  • 6 січня 2022 року стало відомо, що справу розподілили на суддю Тетяну Янцовську, яка в іншій справі засудила Харківського умовно. Адвокати потерпілих та сторона обвинувачення розглядали можливість заявлення відводу судді Янцовській.
  • 13 січня стало відомо, що суддя Тетяна Янцовська заявила самовідвід у справі про смертельну дорожньо-транспортну пригоду на проспекті Гагаріна.
  • Після самовідводу Тетяни Янцовської суд визначив суддею у справі Юлію Сіренко. Через хворобу Сіренко клопотання прокуратури розглядає суддя Ірина Блага.
  • 13 січня юридична фірма, адвокати якої представляють потерпілих у справі про ДТП, заявила на сторінці у Facebook про ризик виходу Харківського з-під варти.
  • На засіданні 19 січня Червонозаводський районний суд Харкова не задовольнив клопотання захисту Харківського щодо проведення розгляду у закритому режимі. Суддя уточнила, що у захисту є можливість клопотати про розгляд самої справи у закритому режимі на підготовчому засіданні.
На початок