МАУ звинувачують у завищенні цін перед карантином. Компанія відповіла

МАУ звинувачують у завищенні цін перед карантином. Компанія відповіла

Ексклюзивно
МАУ звинувачують у завищенні цін перед карантином. Компанія відповіла
. Міжнародний аеропорт "Львів"

Користувачі соцмереж обурені рівнем цін на перельоти рейсами МАУ в останні дні перед закриттям Україною міжнародного авіасполучення. Пресслужба МАУ відповідає, що “головний союзник зростання цін на авіаквитки – це паніка”.

Так, народний депутат від “ЄС” Володимир Ар’єв написав у Facebook, що “компанія, яка належить Коломойському, чинному бізнес-партнеру Зеленського, заробляє на біді українців, яким треба до завтрашньої півночі повернутися додому з країн, де найбільші проблеми з коронавірусом”.

Його підтримала колега Ірина Геращенко. Вона висловила сподівання, що українська влада відреагує на той факт, що “єдиний монополіст МАУ в переддень закриття кордонів підняв ціни на квитки до 1500-1800 доларів!”

Обурення висловили й інші спікери. Так, муфтій Духовного управління мусульман Саід Ісмагілов написав, що “простим українцям в умовах пандемії та закриття кордонів МАУ не співчувають та різко підняли вартість квитків до України за добу до закриття кордону”.

Суспільне звернулося до МАУ за коментарем. Пресслужба компанії підтвердила, що отримала чималу кількість запитів щодо рівня цін на авіаквитки на рейси 15-го – 16-го березня.

У МАУ стверджують, що не формують вартість квитків “у ручному режимі” та зауважують, що на їхній рівень впливає інтенсивність продажів, попит на період часу тощо.

У компанії заявили, що “не МАУ ухвалювала рішення щодо обмеження пасажирського сполучення”.

“Авіакомпанія МАУ відійшла від ручного режиму формування вартості перельотів багато років тому і не має наміру повертатися до кам’яного віку. МАУ наголошує, що головний союзник зростання цін на авіаквитки – це паніка. Авіакомпанія робитиме все можливе і залежне від неї задля того, щоб після закінчення терміну дії карантину ситуація нормалізувалася”, – додав авіаперевізник.

Раніше 14 березня Кабінет міністрів на закритому засіданні вирішив провести евакуацію українців з Італії, тимчасово закрити з 17 березня 2020 року до 3 квітня пункти пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського повітряного сполучення і тимчасово заборонити з 16 березня 2020 року до 3 квітня перетинання державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства.

Що відомо

  • В Україні зафіксовано першу смерть від коронавірусу. 13 березня у лікарні Радомишля (Житомирська область) померла жінка 1949 року народження. Суспільне зібрало усю відому нині інформацію про померлу та ситуацію в місті у зв'язку з цією трагедією.
  • Раніше авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" та SkyUp відкорегували розклади рейсів або скасували польоти до Італії, Ізраїлю та Туреччини в рамках рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо стримування коронавірусу Сovid-2019.
  • В авіакомпаніях розповіли Суспільному, як повернути кошти за здані квитки.
  • Уряд виріши ввести карантин на три тижні по всій території України. Обмеження стосуються дитсадків, шкіл, вишів і масових заходів з участю понад 200 осіб. Спортивні змагання можуть проводитися без глядачів, з дозволу міжнародних організацій. Засідання Верховної Ради при цьому поки не скасовують.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що Україна "готова зустріти" як коронавірус, так і пов'язану з ним фінансову кризу. За його словами, банки "ліквідні як ніколи", вимоги МФВ виконуються, а виробникам заборонять експорт масок, допоки вони не забезпечать ними Україну.
  • Наразі в усіх країнах Євросоюзу зафіксовані випадки інфікування. Останньою країною, де виявили хворих, став Кіпр.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу Covid-19 пандемією.
На початок