Евакуація з Італії і закриття неба. Уряд ухвалив рішення щодо коронавірусу

Евакуація з Італії і закриття неба. Уряд ухвалив рішення щодо коронавірусу

Евакуація з Італії і закриття неба. Уряд ухвалив рішення щодо коронавірусу
. Facebook аеропорту "Бориспіль"

Кабінет міністрів на закритому засіданні прийняв низку рішень щодо боротьби з поширенням коронавірусу. Про це повідомляє сайт уряду.

Кабмін доручив Міністерству інфраструктури спільно з МОЗ, МЗС та МВС забезпечити "невідкладну евакуацію громадян України із зони спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 в Італії".

Також міністри ухвалили розпорядження про тимчасове обмеження перетинання державного кордону, спрямоване на запобігання поширенню на території України COVID-19. 

Документом передбачено:

  • тимчасово закрити з 00 год. 00 хв. 17 березня 2020 року до 3 квітня пункти пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського повітряного сполучення (за виключенням низки категорій громадян);
  • тимчасово заборонити з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 року до 3 квітня перетинання державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (за виключенням низки категорій громадян).

Обмеження не стосуються міжнародних вантажних перевезень. Іноземні екіпажі літаків, суден, автомобілів, літаків також зможуть в’їжджати в Україну, але будуть проходити медичний огляд.

Що відомо

  • В Україні зафіксовано першу смерть від коронавірусу. 13 березня у лікарні Радомишля (Житомирська область) померла жінка 1949 року народження. Суспільне зібрало усю відому нині інформацію про померлу та ситуацію в місті у зв'язку з цією трагедією.
  • Україна закриває кордони для іноземних громадян на два тижні. Крім того, Україна повністю закриває пункти пропуску для пасажирського сполучення на два тижні через розповсюдження коронавірусу у світі.
  • Раніше авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" та SkyUp відкорегували розклади рейсів або скасували польоти до Італії, Ізраїлю та Туреччини в рамках рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо стримування коронавірусу Сovid-2019.
  • В авіакомпаніях розповіли Суспільному, як повернути кошти за здані квитки.
  • Уряд виріши ввести карантин на три тижні по всій території України. Обмеження стосуються дитсадків, шкіл, вишів і масових заходів з участю понад 200 осіб. Спортивні змагання можуть проводитися без глядачів, з дозволу міжнародних організацій. Засідання Верховної Ради при цьому поки не скасовують.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що Україна "готова зустріти" як коронавірус, так і пов'язану з ним фінансову кризу. За його словами, банки "ліквідні як ніколи", вимоги МФВ виконуються, а виробникам заборонять експорт масок, допоки вони не забезпечать ними Україну.
  • Наразі в усіх країнах Євросоюзу зафіксовані випадки інфікування. Останньою країною, де виявили хворих, став Кіпр.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу Covid-19 пандемією.

На початок