На шахті "Капітальна" під землею страйкують 15 гірників

На шахті "Капітальна" під землею страйкують 15 гірників

На шахті "Капітальна" під землею страйкують 15 гірників
. Страйк гірників, фото: Михайло Волинець

Станом на 11:00 під землею на шахті "Капітальна" ДП "Мирноградвугілля" продовжують страйк 15 гірників. Гірники вимагають повне погашення заборгованості по зарплаті.

Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його інформацією, 17 грудня ввечері на поверхню піднялись двоє учнів, а троє гірників спустились в шахту та долучились до протесту.

"Сьогодні в першу зміну 100 гірників "Капітальної" проголосували за те, щоб спускатися в шахту і не виїжджати на поверхню. Шахта належить до категорії небезпечних через вірогідність вибуху газу – метану, вугільного пилу та викидів породи та вугілля. Скупчення людей у підземних умовах, тим більше в умовах протесту, може привести до критичних ситуацій", — повідомив Волинець.

Що відомо

  • 17 грудня гірники шахти "Капітальна" державного підприємства "Мирноградвугілля" по закінченню зміни відмовились підійматись на поверхню. Вони вимагають погашення заборгованості по зарплаті.
  • 17 грудня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що держава повністю профінансувала зарплати для шахтарів у 2021 році, однак в окремих випадках гірники недоотримують гроші від реалізованого вугілля через дії керівництва шахт.
  • 16 грудня під будівлею Верховної ради відбувся мітинг шахтарів, які вимагали погасити перед ними багатомісячний борг за заробітною платою.
  • Станом на 11 листопада заборгованість по зарплаті працівникам державних шахт Донеччини складає 1 млрд гривень, Луганщини — 268,3 млн гривень.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок