На Донеччині 14 гірників залишились під землею, вимагають виплатити борги по зарплаті

На Донеччині 14 гірників залишились під землею, вимагають виплатити борги по зарплаті

Оновлено
На Донеччині 14 гірників залишились під землею, вимагають виплатити борги по зарплаті
. Суспільне Львів

17 грудня гірники шахти "Капітальна" державного підприємства "Мирноградвугілля" по закінченню зміни відмовились підійматись на поверхню. Вони вимагають погашення заборгованості по зарплаті.

Про це Суспільному повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Станом на 19:00 12 гірників залишились під землею. Працівники третої зміни першої вугледобувної дільниці долучились до страйку на поверхні. Про це повідомляє Покровсько-Мирноградська територіальна організація "Профспілки працівників вугільної промисловості".

"Станом на 15:45 під землею знаходяться 14 гірників першої дільниці шахти, які працювали у першу зміну. На разі до страйку на поверхню долучились гірники двох дільниць шахти, які мали працювати у другу зміну. Зараз представники профспілки везуть шахтарям 14 тормрзків", — розказав Волинець.

За його інформацією, гірники шахти "Капітальна" у вересні отримали лише 60% виплат, за жовтень — 0%, за листопад — 77%.

Також на шахті "Капітальна" з квітня по листопад 2021 року не виплатили понад 15 мільйонів гривень лікарняних, відпускних та соціальних внесків.

До складу ДП "Мирноградвугілля" входить три шахти. Загальний зарплатний борг підприємства перед гірниками складає понад 152 мільйони гривень.

Що відомо

  • 17 грудня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що держава повністю профінансувала зарплати для шахтарів у 2021 році, однак в окремих випадках гірники недоотримують гроші від реалізованого вугілля через дії керівництва шахт.
  • 16 грудня під будівлею Верховної ради відбувся мітинг шахтарів, які вимагали погасити перед ними багатомісячний борг за заробітною платою.
  • Станом на 11 листопада заборгованість по зарплаті працівникам державних шахт Донеччини складає 1 млрд гривень, Луганщини — 268,3 млн гривень.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок