Поліцейський офіцер громади: на Миколаївщині участь у проєкті взяли сім ОТГ

Поліцейський офіцер громади: на Миколаївщині участь у проєкті взяли сім ОТГ

У проєкті "Поліцейський офіцер громади" беруть участь сім територіальних громад Миколаївської області: Галицинівська, Шевченківська, Бузька, Вознесенська, Коблівська, Олександрівська та Ольшанська.

Про це в ефірі Українського радіо: Миколаїв розповів старший інспектор з особливих доручень управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Олександр Козловець.

"Маємо шість діючих поліцейських офіцерів громади, два у процесі призначення, ще на три посади наразі триває конкурсний відбір. Очікуємо, що плановий запуск проєкту у 2022 році дасть можливість усім громадам долучитися до нього", – розказав Олександр Козловець.

Читайте також: "Домашнє насильство: щодня на Миколаївщині фіксують до 30 звернень".

За словами Олександра Козловця, станом на грудень 2021 року громади мають за власні кошти купувати автомобіль для поліцейського офіцера, тоді як плановий запуск проєкту надає можливість отримати автомобіль від держави.

"Усі шість діючих поліцейських забезпечені службовими автомобілями. На двох офіцерів, які мають приступити до виконання своїх обов’язків найближчим часом, автомобілі вже чекають. Витрати на паливо та обслуговування транспорту беруть на себе громади. Вони ж мають відкрити на своїй території відповідне приміщення – поліцейську станцію", – розповів Олександр Козловець.

Зі слів Олександра Козловця, головне завдання поліцейського офіцера громади – превентивна робота. За інформацією поліції, у 2021 році на території тих громад, які долучилися до реалізації проєкту, кількість правопорушень зменшилась у середньому на 20 відсотків.

Що відомо

  • 16 серпня 2021 року на Миколаївщині відбувся плановий запуск проєкту "Поліцейський офіцер громади". Нові співробітники поліції в громадах поступово мають замінити дільничих офіцерів.
  • У Миколаївській області сім громад є учасниками проєкту "Поліцейський офіцер громади" (чотири працюють з 2020 року і три долучилися у 2021 році).

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок