Редакцію "Народного слова" у Кропивницькому не виселять – рішення апеляційного суду

Редакцію "Народного слова" у Кропивницькому не виселять – рішення апеляційного суду

Редакцію "Народного слова" у Кропивницькому не виселять – рішення апеляційного суду
. Суспільне: Кропивницький

Центральний апеляційний господарський суд у Дніпрі залишив апеляційну скаргу "Регіонального центра розвитку послуг" без задоволення. Центр вимагав виселити редакцію з приміщення у Кропивницькому. Про це Суспільному розповіла головна редакторка газети "Народне слово" Оксана Гуцалюк.

"Ми першу інстанцію виграли. Центр розвитку послуг – це комунальне підприємство обласної ради – подали у Дніпро апеляцію. Вимагали розірвати договір оренди, виселити з приміщення. Ми ніби-то не заплатили 14 тисяч 300 гривень, але ми все платили", – сказала Оксана Гуцалюк.

Редакторка рішенням суду задоволена. "Якщо вони планують подавати касаціюПеревірка судом третьої інстанції законності та обґрунтованості вироків і рішень суду, що набрали законної сили., то нехай подають. Але, скоріш за все, вони придумають щось нове".

Юридичний представник у суді редакції "Народне слово" Юрій Усатенко вважає бажання виселити редакцію рейдерськимПоглинання підприємства проти волі власника захопленням: "Це було намагання захопити приміщення в обхід гарантій держави засобам масової інформації. Держава гарантувала надання приміщення мінімум на 15 років, однак обласна рада вирішила використати приміщення по-іншому, а не для засобів масової інформації. Я думаю, що це не остання спроба".

Журналісти Суспільного зателефонували у приймальню "Регіонального центра розвитку послуг", щоб дізнатись про реакцію керівників Центру на рішення суду та їх подальші дії. На дзвінок відповіла бухгалтерка, назватись відмовилась. Сказала, що на момент розмови (9 грудня о 16:35) у Центрі ані директора, ані його заступника не було.

Що відомо

На початок