"Готові до кризових ситуацій": у Харківській ОДА прокоментували нарощення військ РФ на кордоні

"Готові до кризових ситуацій": у Харківській ОДА прокоментували нарощення військ РФ на кордоні

"Готові до кризових ситуацій": у Харківській ОДА прокоментували нарощення військ РФ на кордоні
. president.gov.ua

На Харківщині розглядають декілька варіантів дій у разі загострення ситуації на українському-російському кордоні, поблизу якого фіксують нарощення російських військ. В обладміністрації називають ситуацію "спокійною та контрольованою".

Так на питання Суспільного щодо загрози з боку РФ відповів т. в. о. голови Харківської облдержадміністрації Олександр Скакун.

"Дійсно, ми всі читаємо пресу. Я особисто маю інформацію і від Міністерства оборони щодо ситуації на кордонах України й Харківської області. Ми координуємо свої дії з ним, з прикордонною службою, зі спеціальними службами України. Ми маємо декілька варіантів, як нам вирішувати ті чи інші кризові ситуації. Вони нами промоніторені, проаналізовані", — сказав керівник ХОДА.

Читайте також: Розмова Байдена і Путіна на тлі даних про війська РФ на кордоні України. Версія Кремля і Білого дому

За словами Скакуна, ситуацію на кордоні регіону він бачив з висоти.

"Тиждень тому я здійснив обліт кордону України на гелікоптері по Харківській області. Хочу сказати, що ситуація наразі спокійна, контрольована. І ми здійснюємо всі заходи, щоб все так було і надалі. Але ми готові до будь-яких кризових ситуацій. І що робити з Міністерством оборони, територіальною обороною — ми розуміємо і будемо це робити", — зазначив Скакун.

Інших деталей т. в. о. голови Харківської ОДА не навів.

Читайте також: "Доля України все ще висить на волосині". Що світові ЗМІ пишуть про саміт Байдена і Путіна

11 грудня на території навчального центру військового інституту танкових військ Харківського політехнічного університету у селі Подвірки за 15 кілометрів від Харкова відбудуться заняття для підрозділів територіальної оборони. Взяти участь у них можуть усі охочі за умови попередньої реєстрації в районних територіальних центрах комплектування.

"Будуть проведені заняття з основних предметів бойової підготовки (тактична підготовка, тактична медицина, мінна безпека, спеціальна підготовка, психологічна підготовка)", — повідомили у територіальному центрі комплектування.

Що відомо

  • 3 грудня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Росія продовжує стягувати особовий склад та техніку до кордонів з Україною. За його словами, масштабна ескалація з боку Росії можлива у кінці січня.
  • 4 грудня видання The Washington Post із посиланням на документ розвідки США повідомило, що Росія планує здійснити наступ на Україну на кількох фронтах вже на початку 2022 року. Очікується, що до наступальної операції залучать 175 тисяч російських військовослужбовців.
  • 7 грудня відбувся онлайновий саміт президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна. Першочерговою темою обговорення стала ескалація на кордонах Росії та України. Більшість світових ЗМІ вважають, що зустріч не додала запевнень, що вторгнення не відбудеться, однак президент України Володимир Зеленський оцінив перемовини позитивно.
На початок