"Безпечне місто" у Харкові: Терехов говорить про успіх програми, прокурор — про недоліки

"Безпечне місто" у Харкові: Терехов говорить про успіх програми, прокурор — про недоліки

Доповнено
"Безпечне місто" у Харкові: Терехов говорить про успіх програми, прокурор — про недоліки
. УНІАН

Міська програма "Безпечне місто" зі встановлення камер відеоспостереження у Харкові підвищила безпеку на дорогах міста, вважає Харківський міський голова Ігор Терехов. Прокурор Харківщини Олександр Фільчаков вважає, що вона не дає очікуваних результатів.

Питання безпеки на дорогах Харкова стало темою виїзного засідання комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради.

За словами Терехова, влада робить все можливе для покращення інфраструктури, включно з новими дорожніми розв'язками, ремонтами доріг і світлофорів.

"Створений сучасний диспетчерський центр моніторингу та керування засобами організації дорожнього руху контролює 100 перехресть в місті, до нього підключені 117 світлофорів, а також 203 відеокамери, які дозволяють знімати інформацію про інтенсивність транспортних потоків, змінювати режим роботи світлофорів, записувати ДТП на відео", — сказав він.

"Безпечне місто" у Харкові: Терехов говорить про успіх програми, прокурор — про недоліки
facebook.com/ihor.terekhov

Терехов каже, що Харків — єдине місто в Україні, яке працює з Європейським інвестиційним банком із проєктом "Підвищення безпеки дорожнього руху" на суму 21 мільйон євро.

"Проєкт передбачає, що під контроль міського диспетчерського центру увійдуть більше 300 перехресть, до системи контролю спостереження буде підключено більше 1300 відеокамер. Ми працюємо чітко в цьому напрямку", — сказав міський голова.

Водночас прокурор Харківської області Олександр Фільчаков у своїй доповіді сказав, що затверджена в Харкові п'ять років тому програма "Безпечне місто" не дала очікуваних результатів, а камер автоматичної фіксації порушень — замало.

"Підтвердження цього — відсутність достатньої кількості камер з інформаційно-аналітичними можливостями, в тому числі з фіксацією швидкісного режиму. Наявність сьогодні 11-х комплексів автоматичної відеофіксації правопорушень — це вкрай недостатньо для багатомільйонного мегаполісу з таким автомобільним трафіком", — стверджує Фільчаков.

"Тому звертаюсь до Харківської міської ради — пропоную активізувати реалізацію міської програми "Безпечне місто" шляхом виділення коштів на придбання та облаштування міста достатньою кількістю таких відеокамер", — сказав прокурор.

Пізніше, відповідаючи, чому у Харкові так багато ДТП, Ігор Терехов сказав: "Якщо чесно, хоч це не популярно, але скажу вам: а тому що дороги у Харкові добрі".

Що відомо

  • 22 листопада у Харкові проходить виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Воно викликане низкою смертельних аварій, які відбулися у Харкові у 2021 році.
  • Смертельні ДТП в Україні: Венедіктова назвала "чемпіонів" серед областей.
  • Розвиток молоді, залучення бізнесу: що пропонують для запобігання ДТП у Харкові.
  • Харківській апеляційний суд перебуває на межі зупинки роботи через нестачу працівників, розповіла на засіданні голова суду Ольга Грошева. За її словами, ситуація впливає на своєчасний розгляд справ, пов'язаних із ДТП. Порушення строків є підставою для закриття проваджень.
  • У Харківській області у 2021 склали 114 адмінпротоколів на неповнолітніх водіїв.
  • "Не я садила підлітка за кермо": як начальниця патрульних у Харкові відповіла нардепу Куницькому.
На початок