У Харківській області у 2021 склали 114 адмінпротоколів на неповнолітніх водіїв

У Харківській області у 2021 склали 114 адмінпротоколів на неповнолітніх водіїв

У Харківській області у 2021 склали 114 адмінпротоколів на неповнолітніх водіїв
. Національна поліція

У порівнянні з 2020 роком у Харківській області на чверть зросла кількість випадків, коли транспортом незаконно керували підлітки.

Про це на виїзному засіданні комітету ВР у Харкові доповів керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

"Ще більш ніж на чверть збільшилася кількість випадків керування неповнолітніми транспортним засобом взагалі без прав — до 114 за десять місяців поточного року. Минулого року такі правопорушення повторно вчинені в 11 випадках, у поточному — у п'яти", — сказав Фільчаков.

У 22 випадках минулого року та 30 цього року неповнолітні кермували у нетверезому стані.

"У трьох випадках відповідні протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення у цьому році взагалі складені повторно. Минулого року за цією статтею складено 26 протоколів, у цьому — 35", — сказав Фільчаков.

До суду направили понад 250 обвинувальних актів, пов'язаних з ДТП за участю неповнолітніх.

"Лише п'ята частина ДТП зі смертельними наслідками направлена до суду. Решта накопичується роками у слідчих підрозділах. Внаслідок поступово втрачається доказова база, що ускладнює доведення винуватості особи у судді", — підсумував Фільчаков.

За статистикою, яку навів прокурор області, зростає кількість ДТП із загиблими або травмованими дітьми: "У поточному році зареєстрована майже дві сотні ДТП за їх участю, в яких більш ніж півтори сотні травмовано, вісім — загинули".

Що відомо

  • 22 листопада у Харкові проходить виїзне засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. Воно викликане низкою смертельних аварій, які відбулися у Харкові у 2021 році.
  • Смертельні ДТП в Україні: Венедіктова назвала "чемпіонів" серед областей.
Читайте також: За кермом Infiniti у смертельній ДТП у Харкові був 16-річний Микола Харківській — експертиза ДНК
На початок