В Україні з початку пандемії зробили понад 17 млн щеплень від COVID-19 — МОЗ

В Україні з початку пандемії зробили понад 17 млн щеплень від COVID-19 — МОЗ

В Україні з початку пандемії зробили понад 17 млн щеплень від COVID-19 — МОЗ
. Міноборони

За 28 жовтня в Україні від коронавірусної хвороби COVID-19 вакцинували понад 289 тисяч людей. З початку вакцинації повністю щепили вже понад 7,2 млн осіб. Загалом провели понад 17 млн щеплень.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

"За весь період вакцинальної кампанії зроблено більше 17 млн щеплень. За добу 28 жовтня в Україні 289 241 людину вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 214 103 людини, повністю імунізовані — 75 138 людей", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що від початку вакцинальної кампанії в Україні щепили 9 790 280 людей, з них отримали одну дозу – 9 790 278 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 7 292 521 людина (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 17 082 799 щеплень.

Читайте також: МОЗ веде перемовини про закупівлю вакцин для бустерного щеплення
Читайте також: Україна почала закуповувати у Польщі кисень для хворих на COVID-19 – Ляшко

Які вакцини сертифіковані в Україні

За даними МОЗ, в Україні на сьогодні сертифіковані чотири вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19:

  1. AstraZeneca (Covishield, SKBio) індійського, корейського та італійського виробництва — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) для екстреного використання. Ефективність — 81,3% після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше.
  2. CoronaVac/Sinovac Biotech — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів Схвалена ВООЗ для екстреного використання. За наявними дослідженнями ефективність вакцини становить 83,5% після щеплення двома дозами.
  3. Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання. У Канаді ця вакцина показала 95% ефективності у захисті від COVID-19 серед осіб віком від 16 років.
  4. Moderna — це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною компанією Moderna. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Схвалена ВООЗ для екстреного використання. Ефективність вакцини Moderna через 14 днів після введення першої дози, становить приблизно 92%. Згідно з дослідженнями виробника, через пів року після введення другої дози вакцина ефективна на 90%. Крім того, вона на 95% захищає від тяжкого перебігу захворювання. Також у Moderna зазначають, що вакцина на 100% ефективна для дітей у віці від 12 до 17 років.
Читайте також: Чи скасують в Україні масковий режим для вакцинованих. Пояснює головний санлікар

Що відомо

  • Станом на ранок 29 жовтня в Україні виявлено 26 870 нових випадків COVID-19, через ускладнення хвороби померли 648 людей.
  • Із 21 жовтня через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні​​ оновилися правила міжрегіональних перевезень. Зокрема пасажирам під час поїздок у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки потрібно пред'являти COVID-сертифікати або негативний тест на коронавірус.
  • 11 жовтня Кабінет міністр затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину.
  • Секретар РНБО Олексій Данілов прогнозував, що пік захворюваності на COVID-19 в Україні припаде на кінець жовтня – початок листопада.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок