Україна здобула четверту перемогу в тенісі за день: Цуренко вийшла до другого раунду в Клуж-Напоці

Україна здобула четверту перемогу в тенісі за день: Цуренко вийшла до другого раунду в Клуж-Напоці

Україна здобула четверту перемогу в тенісі за день: Цуренко вийшла до другого раунду в Клуж-Напоці
. AP

Цуренко втретє поспіль долає стартовий раунд на турнірах.

На турнірі WTA 250 у румунському місті Клуж-Напока розпочала виступи ще одна українська тенісистка – Леся Цуренко. Услід за Ангеліною Калініною гравчиня також подолала перший раунд Transylvania Open.

Цуренко, яка наразі посідає 127-ме місце у світовому рейтингу, вийшла до 1/8 фіналу, обігравши господарку змагань і володарку вайлдкард Андрею Прішакаріу, яка є 255-ю ракеткою світу, – 7:5, 6:2. Це була перша офіційна зустріч тенісисток.

На шляху до основної сітки Цуренко з п'ятим номером посіву подолала два раунди кваліфікації, обігравши іспанку Івонне Кавальє-Реймерс (7:6 (7:3), 6:3) та румунку Андрею Роску (7:5, 6:1).

Таким чином Леся вчетверте поспіль пройшла кваліфікацію на турнірі та втретє поспіль здобула після цього перемогу в основі. Зокрема, цей їй вдалося й на минулому старті в Москві, де українка дійшла до другого кола.

Читайте також: Еліна Світоліна припинила співпрацю зі своїм тренером: що про нього відомо

Як зіграла Леся Цуренко

Перше коло в Клуж-Напоці Цуренко далося з труднощами. Майже з самого початку стартового сету українка була в ролі наздоганяльної. З того моменту, як українка вперше програла свою подачу в третьому геймі, тенісистки впродовж партії обмінювалися брейками. Вирішальними для Цуренко стали останні два гейми: тенісистка все ж втримала власну подачу, вигравши її під нуль, а далі зробила брейк, форхендом закарбувавши перемогу в першому сеті.

Другу партію Цуренко розпочала з програної подачі, але далі виграла три гейми поспіль. Гравчині знову обмінялися брейками, і Леся в непростому геймі втримала подачу й вийшла подавати на матч за рахунку 5:2. Цуренко з першого матчбола завершила гру на свою користь – 6:2.

Це вже четверта перемога українських тенісисток за день. До Цуренко свої стартові матчі на турнірах у Румунії та Італії виграли Ангеліна Калініна, Даяна Ястремьска та Катерина Козлова.

  • WTA. Клуж-Напока. Перший раунд

Леся Цуренко (Україна, Q) – Андрея Прішакаріу (Румунія, WC) 2:0 (7:5, 6:2)

Читайте також: Світоліна зберігає позиції, Цуренко та Марченко зробили стрибок. Оновлені рейтинги WTA та ATP

Що відомо

  • В оноволеному рейтингу WTA Леся Цуренко обійшла іншу українку Катерину Козлову: піднялася на 18 рядків і посіла 127-ме місце. Це найкращий показник Цуренко за півтора року: в лютому 2020-го гравчиня востаннє була 126-ю ракеткою світу.
  • Цього року Леся вже виступала в Клуж-Напоці на турнірі Winners Open у серпні. Тоді вона також вийшла до другого раунду, але згодом знялася посеред матчу через проблеми зі спиною.
  • Саме Transylvania Open у Клуж-Напоці відбувається вперше. У одиночній сітці тут беруть участь ще дві українки. Друга ракетка країни Марта Костюк, яка отримала шостий номер посіву, у вівторок, 25 жовтня, зіграє з американкою Бернардою Перою.
  • Восьма ракетка турніру, українка Ангеліна Калініна, впевнено пройшла перше коло, розгромивши нідерландку Леслі Керкхове. В 1/8 фіналу Калініна гратиме проти німкені Анни-Лєни Фрідзам.

Що далі

  • У наступному раунді Цуренко зустрінеться з росіянкою Анастасією Гасановою, 146-ю ракеткою світу. Тенісистки ще ніколи не грали одна проти одної.
На початок