Суд дозволив віцемеру Миколаєва Сергію Коренєву зняти електронний браслет

Суд дозволив віцемеру Миколаєва Сергію Коренєву зняти електронний браслет

Суд дозволив віцемеру Миколаєва Сергію Коренєву зняти електронний браслет
. Фото: Суспільне Миколаїв

18 жовтня Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення дозволити віцемеру Миколаєва Сергію Коренєву зняти електронний браслет.

Інформацію про це кореспондентам Суспільного підтвердили в пресслужбі Вищого антикорупційного суду.

12 серпня 2021 року суд зобов'язав Коренєва носити електронний браслет до шостого жовтня. Адвокатка Коренєва Тетяна Мельник 12 жовтня подала клопотання щодо скасування носіння електронного браслета.

У результаті слідчий суддя Вищого антикорупційного суду України Володимир Воронько погодився з клопотанням адвокатки та дозволив Коренєву не носити електронний засіб контролю.

"Уже після трьох місяців більш активного розслідування, ми сподіваємося, що й стороні обвинувачення стало зрозуміло, що підозра необґрунтована. Захід із носіння браслету був необґрунтований, тому, що пан Коренєв й так добросовісно виконував усі свої обов'язки, не протидіяв слідству", — говорить один з адвокатів Сергія Коренєва Владислав Грищенко.

За словами адвоката, рішення суду вже виконано, з Сергія Коренєва знятий електронний браслет.

Що відомо

  • 1 жовтня депутати міської ради не підтримали звільнення Сергія Коренєва з посади заступника міського голови та його виключення зі складу виконкому міськради.
  • 10 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали заступника Миколаївського міського голови, директора ДЖКГ Сергія Коренєва та його першого заступника Олександра Брижатого.
  • 10-11 серпня детективи НАБУ повідомили про підозру всім фігурантам справи. Їх підозрюють у привласненні 26,8 мільйона гривень під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві.
  • Миколаївського міського голову Олександра Сєнкевича також викликали до НАБУ для проведення слідчих дій.
  • 11 серпня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід заступнику директора ДЖКГ Миколаївської міськради Олександру Брижатому. За рішенням суду, його триматимуть під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 953 400 грн. Строк тримання під вартою ‒ до восьмого жовтня 2021 року включно.
  • 12 серпня ВАКС обрав запобіжний захід заступнику Миколаївського міського голови, директору департаменту житлово-комунального господарства Сергію Коренєву у справі про привласнення державних грошей. Суд постановив тримати Сергія Коренєва під вартою до 8 жовтня із альтернативою внесення застави у розмірі 3 млн 518 тис. 500 грн.
  • 13 серпня за директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Сергія Коренєва та його першого заступника Олександра Брижатого внесли застави.
  • 18 серпня 2021 року директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Сергія Коренєва усунили від посади.
  • Вищий антикорупційний суд 20 вересня 2021 року відмовив у зміні запобіжного заходу заступнику Миколаївського міського голови Сергію Коренєву. Відповідне клопотання подала сторона захисту посадовця. За словами Сергія Коренєва, станом на 20 вересня він перебуває на посаді заступника міського голови, а умови ухвали запобіжного заходу не дозволяють повною мірою виконувати обов’язки його посади.
  • 22 вересня Вищий антикорупційний суд відхилив апеляційну скаргу щодо змінення запобіжного заходу Сергію Коренєву.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram.

На початок