Нардепку Третьякову звинуватили у неповазі до померлого Полякова та просять відсторонити на 5 днів

Нардепку Третьякову звинуватили у неповазі до померлого Полякова та просять відсторонити на 5 днів

Доповнено
Нардепку Третьякову звинуватили у неповазі до померлого Полякова та просять відсторонити на 5 днів
. Скріншот з відео

Народні депутати об'єднання "За майбутнє" з трибуни Верховної ради засудили народну депутатку від "Слуги народу" Галину Третьякову за зневажливий коментар про смерть Антона Полякова. Депутати просять відсторонити депутатку від пленарних засідань на 5 днів та зняти з посади очільниці комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

"Наша група депутатів "За майбутнє" хочемо звернулися до депутатів фракції "Слуги народу". Тільки що у вашому партійному чаті керівник комітету, який має опікуватися людьми, дітьми, пані Третьякова, написала що одним ворогом менше", — заявив Палиця з трибуни.

Щоб висловити своє обурення словами депутатки до трибуни представники об'єднання вийшли у повному складі.

Палиця також закликав фракцію "Слуга народу" "зробити висновки".

"Я вважаю, що це неприпустимо, яким би політичним опонентом не був пан Поляков, померла людина, звичайна людина, крім того, наш колега по парламенту", — наголосив депутат.

У відповідь Третьякова не стала вибачатися перед колегами за зневажливі слова і звинуватила колег у спробі обмеження свободи слова.

"У мене 2 зауваження. Перше звідки "за Майбах" знає, що пишуть у чаті "Слуга народу". А по-друге, коли люди, які борються за свободу слова, яка гарантована кожній людині, вважають, що вони можуть накидати комусь якісь платки на рота. То мені здається що ганьба — це вам", — сказала депутатка, однак перший заступник голови Верховної ради Руслан Стефанчук перервав її коментар, закликавши припинити спекуляції.

Своєю чергою фракція "Слуга народу" запропонувала відсторонити Третьякову на 5 днів.

"Пані Третьякова дозволила собі дуже необережні висловлювання, я вибачився перед всіма своїми колегами та виборцями за такі висловлювання, пані Третьякова покинула залу і ми сьогодні підписали від усієї фракції листа на регламентний комітет з тим, щоб вони це розглянули та відсторонили її на 5 днів від пленарних засідань", — зазначив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Також, як зазначив депутат від СН Данило Гетманцев, депутати зібрали підписи усіх голів фракцій, окрім СН, та звернулися до голови Верховної ради із заяво про відкликання Третьякової з посади голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Що відомо

  • У Києві 8 жовтня помер депутат Верховної ради Антон Поляков. Як повідомляє поліція, чоловіку стало зле дорогою в таксі, його намагались реанімувати лікарі швидкої, але констатували смерть. За попередньою версією, причиною смерті стала гостра коронарна недостатність внаслідок гострої ішемічної хвороби серця. Нардеп Тарас Батенко повідомив Суспільному, що Поляков нервував через провалене голосування на позачерговому засіданні Ради.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок