Ще 6 учнів Хмельницького НВО №1 звернулися до інфекційної лікарні з симптомами кишкової інфекції

Ще 6 учнів Хмельницького НВО №1 звернулися до інфекційної лікарні з симптомами кишкової інфекції

Ще 6 учнів Хмельницького НВО №1 звернулися до інфекційної лікарні з симптомами кишкової інфекції
. undefined

Ще 6 учнів початкової школи Хмельницького навчально-виховного об’єднання №1 звернулися до Хмельницької інфекційної лікарні з симптомами кишкової інфекції. Про це розповіла директорка комунального підприємства «Хмельницька інфекційна лікарня» Оксана Піддубна.

- Це діти 6-7 років. Крім них, одна дитина, якій 5 місяців. Її батько встановлював у цій школі Інтернет, але не харчувався там. У дітей, яким вдалося зробити аналіз на ротавірус, цей діагноз не підтвердився. В однієї дитини виявили коронавірус.

Оксана Піддубна додає:

- Попередній діагноз «харчова токсикоінфекція». Клінічні симптоми схожі на багато інфекцій, які викликаються і бактеріями, і вірусами. Це підвищена температура тіла, блювота, слабкість загальна, біль в животі. Вони поступали в середньому стані, зараз майже в задовільному всі. Навіть дитинка, яка поступала з судомами, вона сьогодні теж з нормальною температурою. Почуває себе добре. Сальмонельоз, все ж таки, протікає важче, це більша інтоксикація, але бувають різні варіанти цієї хвороби, тому це підтвердить тільки лабораторна діагностика.

Учні школи навчаються дистанційно через призупинене харчування, а навчальний заклад дезінфікують, зазначила директорка Хмельницького навчально-виховного об’єднання №1 Оксана Романів:

- В закладі харчується як дошкільний підрозділ, так і підрозділ початкової школи, і одночасно 102 працівника навчального закладу. Ми бачимо, що захворіли тільки діти початкової школи, причому, симптомів у дітей дошкільного віку немає. І на сьогодні усі працівники закладу також здорові і відвідують роботу.

За словами заступника Хмельницького міського голови Михайла Кривака, для шкільних їдалень розробили нове меню, яке відповідає новим нормам:

- М'ясо – це окремий лот, молочна продукція – це інший лот, хлібобулочна продукція – інша, горіхи – інший, тобто, там різні поставщики, поставляли різну продукцію. В нових нормах значно зменшена кількість вуглеводів, зменшена кількість солі, натомість, дітям пропонується менш калорійна їжа з більшою кількістю білків, вирішили додати більше фруктів, овочів, різноманітних горіхів тощо.

Якщо слідчими буде доведено вину постачальника, з ним будуть розірвані всі угоди, додає Михайло Кривак:

- З ним будуть розірвані угоди, будуть працювати юристи. Якщо постачальник допустив таку халатність , службове недбальство , чи злочинне навіть недбальство, яке потянуло за собою такі важкі наслідки, постраждали діти, то з такими постачальниками працювати немає ніякого морального права.

Що відомо

  • П’ятеро учнів молодших класів Хмельницького навчально-виховного об’єднання №1 потрапили до інфекційної лікарні із діагнозом харчове отруєння. Дітям стало зле 7 вересня. До інфекційної лікарні їхні батьки звернулися ввечері та вночі. Чотирьох дітей ушпиталили, батьки ще однієї від госпіталізації у інфекційній лікарні відмовились. Наразі у медзакладі перебуває 10 дітей.
  • За фактом ймовірного отруєння дітей слідчі відкрили кримінальне провадження. Про це розповіла начальниця сектору комунікації головного управління нацполіції у Хмельницькій області Інна Глега.
  • Працівники управління Держпродспоживслужби відібрали зразки їжі та води для лабораторних досліджень. Також перевірили персонал закладу. Результати оприлюднять у понеділок, 13 вересня.
На початок