Островська-Люта про свою перемогу: "Це був дуже довгий конкурс. І це втомлює"

Островська-Люта про свою перемогу: "Це був дуже довгий конкурс. І це втомлює"

Островська-Люта про свою перемогу: "Це був дуже довгий конкурс. І це втомлює"
.

Новою директоркою Мистецького арсеналу обрано Олесю Островську-Люту. Дев'ять членів конкурсної комісії проголосували за її кандидатуру одноголосно.

"Це був дуже довгий конкурс. І це звичайно, що втомлює, — сказала після оголошення результатів Суспільному Культура Островська-Люта. — Арсенал не повинен змінитися на що-небудь інше, він повинен розвиватися. Це значить, що взяти все те, що вдалося зробити до сьогодні і його акумулювати та розвивати надалі".

На питання, яка місія Арсеналу, директорка відповіла, що він є інклюзивним та вільним місцем, де люди можуть дебатувати, переживати естетичний досвід, обмінюватися рефлексіями і якимись думками, щоби розуміти нашу сучасність. Те, де ми є і хто ми є.

Що відомо

  • 8 вересня відбувся повторний конкурс на посаду директора Арсеналу. Повторний, на першому конкурсі жоден з кандидатів не отримав необхідної для перемоги кількості голосів.
  • На другий конкурс подавалися шість кандидатів. Серед них були Оксана Мельничук, автор статуту "Мистецького арсеналу" у 2005 році, колишній міністр культури Михайло Кулиняк, Олеся Островська-Люта.
  • Михайло Кулиняк на засідання комісії 8 вересня не прийшов, повідомив, що захворів. Брати участь онлайн він відмовився.

Читайте більше

Онлайн-хроніка конкурсу: що обіцяли змінити в Арсеналі кандидати

Тези з виступу Островської-Лютої під час конкурсу

Інтерв'ю з Островською-Лютою про розвиток Арсеналу: Щоби добудувати "Мистецький арсенал", потрібно три мільярди гривень

Чому саме цей конкурс на посаду Мистецького арсеналу важливий

Скандали першого конкурсу: 5 проблем, які дискредитують всіх

На початок