Україна перемогла Болгарію у товариському матчі перед чемпіонатом Європи з волейболу

Україна перемогла Болгарію у товариському матчі перед чемпіонатом Європи з волейболу

Україна перемогла Болгарію у товариському матчі перед чемпіонатом Європи з волейболу
. CEV

Старт підготовки для українців розпочався з поразки.

Збірна України розпочала підготовку до чемпіонату Європи з волейболу. Перед виступами на Євро українські волейболісти запланували товариський турнір Кубок Хортиці - матчі проти Болгарії, Словенії та Сербії.

Словенія перед початком Кубка Хортиці з турніру знялася - замість неї буде матч проти другої команди України. А ось спаринги проти Болгарії та Сербії відбудуться.

Першим суперником України стала збірна Болгарії. У минулому болгарська команда неодноразово ставала призером чемпіонатів Європи (востаннє - у 2009 році). Проте на останньому Євро болгарці посіли лише 11-е місце.

Так само, як і Україна, збірна Болгарії відібралася на чемпіонат Європи. Проте завдати поразки українцям не змогла.

Матч Україна - Болгарія тривав п'ять сетів. Болгарські волейболісти виграли першу партію у українців з мінімальною різницею - після того, як рахунок став 25:25, болгари виграли два поспіль розіграші.

У другій партії українці взяли реванш майже схожим чином. Україна мала перевагу в три м'ячі над суперниками, і хоча болгарські волейболісти відіграли два, за рахунку 24:23 українці здобули вирішальне очко.

За підсумками третьої партії Болгарія знову вийшла вперед. На відміну від двох попередніх сетів, болгарські волейболісти заволоділи перевагою із самого початку, після чого поступово її нарощували. Підсумковий результат - 25:18.

Четверта партія між Україною та Болгарією виявилася напруженою. Тривалий час перевага однією збірної складала не більше одного очка. Але, так само, як і в другому сеті, Україні вдалося здобути перемогу з різницею у два м'ячі.

Визначити переможця матчу мав тай-брейк. Ним стала Україна, яка у вирішальний момент здобула необхідну для себе перевагу в два м'ячі.

Волейбол. Кубок Хортиці

Україна - Болгарія 3:2 (25:27, 25:23, 18:25, 25:23, 16:14)

Що далі

  • Субота, 21 серпня. Україна - Україна-1Друга команда збірної України
  • Неділя, 22 серпня. Україна - Сербія
На початок