Мер Мінська вимагає від супермаркетів прибрати українські товари з "кращих полиць"

Мер Мінська вимагає від супермаркетів прибрати українські товари з "кращих полиць"

Мер Мінська вимагає від супермаркетів прибрати українські товари з "кращих полиць"
. freepik

Влада Мінська зажадала прибрати з "кращих полиць" мережевих магазинів товари з України, Литви та Польщі у відповідь на їхні санкції проти Білорусі.

Про це повідомив керівник Мінського міськвиконкому Володимир Кухарєв, передає SB.BY.

За його словами, 27 липня з представниками торгових мереж Мінська провели "серйозну і жорстку нараду".

"І ми відкрито їм поставили питання: що відбувається? Сьогодні низка країн ввели проти нас санкції – Україна, Литва, Польща, – а їх товари (цукерки, здоба, чаї, печиво) стоять в магазинах на кращих полицях! При цьому вітчизняні треба ще й пошукати. Тому ми жорстко поставили перед мережами питання: або ситуація змінюється, або ми будемо зі свого боку вживати заходів", – сказав Кухарєв.

Він додав, що таке рішення варто ухвалювати на рівні всієї країни.

Що відомо

  • У липні 2021 року Кабмін України схвалив санкції щодо 52 громадян Білорусі. У "чорному списку" опинився син Олександра Лукашенка та низка білоруських топчиновників.
  • 9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися вибори президента, які ні опозиція, ні міжнародна спільнота не визнали вільними та справедливими. За офіційними результатами, чинний президент Олександр Лукашенко має 80,08% голосів, його головна конкурентка Світлана Тихановська – 10,09%.
  • Відтоді в Білорусі тривають щоденні протести, включно зі страйками на деяких державних підприємствах. Під час їхнього придушення були затримані тисячі людей, загинуло щонайменше троє.
  • МВС Білорусі створило базу даних учасників акцій протесту проти Лукашенка.
  • 23 вересня Лукашенка у Палаці незалежності в Мінську офіційно проголосили президентом. Церемонія інавгурації була таємною, інформація про неї розголошувалася.
  • Білоруська влада висунула Члену президії Координаційної влади опозиції Білорусі Марії Колесніковій остаточне звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу. Їй загрожує до 12 років ув’язнення.
  • Білоруського військового засудили до 18 років колонії через фото для Telegram-каналу.
  • Лукашенко підписав закон, який дозволяє застосовувати бойову техніку проти демонстрантів.
  • Білоруські силовики заблокували сайт TUT.by та арештували 13 співробітників. У червні білоруський опозиційний сайт Tut.by видалив усі пости за півтора року.
  • 23 травня 2021 року у Мінську силовики затримали Романа Протасевича, одного із засновників опозиційного Telegram-каналу NEXTA, який у Білорусі визнали екстремістським. Блогер летів літаком Ryanair з Афін до Вільнюса. Літак екстрено посадили у білоруській столиці начебто через повідомлення про мінування. У Ryanair це назвали "актом повітряного піратства". Разом із Протасевичем затримали його дівчину – росіянку Софію Сапегу.
  • 5 липня у Білорусі силовики затримали українця та обшукали його житло.
  • 6 липня у Білорусі засудили опозиціонера Бабарика до 14 років ув'язнення.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок