Мінський аеропорт повідомив про лист щодо "замінування" ще одного рейсу

Мінський аеропорт повідомив про лист щодо "замінування" ще одного рейсу

Мінський аеропорт повідомив про лист щодо "замінування" ще одного рейсу
. Ілюстративне фото, Unsplash

Аеропорт Мінська затримав виліт до Франкфурта рейсу LH1487 авіакомпанії Lufthansa через погрози невідомих осіб скоїти теракт на борту літака.

Про це повідомляється на Telegram-каналі Національного аеропорту Мінськ.

"На електронну пошту Національного аеропорту надійшло повідомлення від невстановлених осіб про намір вчинити терористичний акт відносно рейсу LH1487 авіакомпанії Lufthansa за маршрутом Мінськ–Франкфурт. Виліт був запланований на 14:20. Посадка на даний рейс була припинена", – йдеться у повідомленні.

Пресслужба аеропорту повідомила, що вживає заходи задля безпеки пасажирів, екіпажів та повітряних суден.

"У зв'язку з цим наразі здійснюються процедури з повторного огляду повітряного судна і всього, що на ньому буде перевозитися", – додали у пресслужбі.

За даними телеграм-каналу Nexta, серед пасажирів рейсу затриманого рейсу перебуває частина жіночої баскетбольної збірної Білорусі.

"Усіх пасажирів літака Lufthansa вивели з літака після посадки. Всіх відправили на повторний огляд, а всередину літака запустили кінологів з собаками. Зараз пасажири сидять за огорожею біля накопичувача. Серед пасажирів рейсу – частина жіночої баскетбольної збірної Білорусі", – повідомило видання.

Читайте також: Протест світу та наслідки для Лукашенка. Що відомо про затримання Романа Протасевича у Мінську

Згодом пресслужба аеропорту повідомила, що інформація про замінування літака не підтвердилась.

"Наразі всі необхідні заходи щодо огляду пасажирів, багажу і повітряного судна завершені. Повідомлення про теракт, що надійшло раніше на електронну пошту аеропорту, не підтвердилося", – зауважили в аеропорту.

Як зазначається у повідомленні, нині борт готується до вильоту, проводиться завантаження багажу. Адміністрація аеропорту вже оголосила посадку на рейс.

Раніше білоруські силовики затримали Романа Протасевича, одного із засновників опозиційного Telegram-каналу NEXTA, який у Білорусі визнали екстремістським. Блогер летів літаком Ryanair, який екстрено посадили у білоруській столиці начебто через повідомлення про мінування. Виконавчий директор Ryanair назвав вимушену посадку літака у Мінську "повітряним піратством".

Президент Литви Гітанас Науседа звернувся до Білорусі з вимогою негайно звільнити Романа Протасевича. Також Генеральна прокуратура Литви розпочала досудове розслідування щодо "викрадення літака та забороненого поводження з людьми" у зв'язку із інцидентом у Мінську.

США також вимагають від Лукашенка звільнити Протасевича. В МЗС України назвали затримання білоруського журналіста Протасевича "черговою атакою на свободу слова" та зажадали його звільнення.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок