"Мені не зрозуміла хвиля обурення": у Харківській міськраді прокоментували ремонт балкону худмузею

"Мені не зрозуміла хвиля обурення": у Харківській міськраді прокоментували ремонт балкону худмузею

"Мені не зрозуміла хвиля обурення": у Харківській міськраді прокоментували ремонт балкону худмузею
. Семен Сирота/Facebook | Суспільне Харків

Балкон Харківського художнього музею відновлюють "у суворій відповідності до проєкту замовника".

Про це сказав заступник Харківського міського голови — директор Департаменту житлово-комунального господарства Семен Сирота, повідомляє пресслужба мерії. За його словами, за проєктом балкон має "виглядати так, як він виглядав раніше".

"Музей, який перебуває в обласному підпорядкуванні, є пам'ятником архітектури, тому важливо зберегти зовнішній вигляд всього архітектурного ансамблю. Там вже заармована і забетонована балконна плита, заведені балки. З піноблоку зроблена огорожа, потім буде виточуватися балясина. І мені не зрозуміла хвиля обурення, яка прокотилася у соцмережах з критикою робіт, що виконуються", — цитує міськрада Сироту.

"Повторюю: роботи ведуться згідно з проєктом замовника, з використанням тих матеріалів, які там вказані, і балкон виглядатиме так, як він і виглядав раніше", — сказав заступник міського голови.

Відновити балкон планують до Дня міста, 23 серпня.

Що відомо

  • Балкон будівлі виставкової зали Харківського художнього музею, пам'ятки архітектури місцевого значення, обвалився взимку 2020 року. Демонтувати його розпочали у лютому.
  • Влітку 2021 року в музеї почали відновлювати балкон. Замовником виступив Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації. Підрядником — КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство", яке раніше очолював Сирота.
  • Депутат міськради Дмитро Булах порушив перед колегами питання якості реставраційних робіт: за його словами, він звертатиметься до департаменту та музею з питанням щодо "неприпустимості реконструкції в такому вигляді". Зауваження до відновлення балкону у коментарі Суспільному також висловила архітекторка-реставраторка Катерина Кублицька.
На початок