Українські композитори отримали кінопремію Social World Film Festival за найкращу музику

Українські композитори отримали кінопремію Social World Film Festival за найкращу музику

Українські композитори отримали кінопремію Social World Film Festival за найкращу музику
.

Композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко отримали нагороди італійського фестивалю Social World Film Festival за найкращий саундтрек до стрічки Зази Буадзе "Мати Апостолів". Про це повідомили на Facebook-сторінці фільму.

Музику композиторів Григорова та Разумейко можна також почути у "Історії зимового саду" та "Святі Хризантем" Семена Мозгового, "Міфі" Леоніда Кантера, та наступному фільмі Зази Буадзе "Небо-парасолька".

Українські композитори отримали міжнародну кінопремію Social World Film Festival за найкращу музику
Роман Григорів та Ілля Разумейко.

Також музиканти є засновниками лабораторії сучасної опери Opera aperta, лауреатами Національної премії ім. Тараса Шевченка за оперу-реквієм "ЙОВ", презентовану на ГогольFest.

Членом журі, який присудив нагороду, був композитор Леле Маркітеллі. Він відомий як автор саундтреків до фільмів і серіалів режисера Паоло Соррентіно "Новий Папа", "Молодий Папа" та "Велика краса".

Фільм 2020 року заснований на історіях жінок, чиї сини воювали за Україну в 2014 році. Під час війни, коли Україна втрачає найдорожче – життя своїх дітей, – фільм "Мати апостолів" став фільмом-зверненням до кожної матері українського воїна та до архетипу матері взагалі.

Головні ролі в фільмі виконали Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський.

Social Word Film Festival – кінофестиваль, який щорічно проводиться в Віко Екуенсе (узбережжя Сорренто, Італія) італійською кінофабрикою APS. За словами організаторів, мета події – поєднати пристрасть до кіно із важливими соціальними темами. Почесний президент кінофестивалю – видатна італійська актриса Клаудія Кардінале.

Читайте також

На початок