Ровер "Perseverance" розпочав пошуки життя на Марсі

Ровер "Perseverance" розпочав пошуки життя на Марсі

Ровер "Perseverance" розпочав пошуки життя на Марсі
. Фото: NASA

Апарат Perseverance Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) розпочав пошуки ознак життя на Марсі.

Про це 20 липня повідомила пресслужба NASA.

"Після випробування набору приладів на своїй роботизованій руці, марсохід приступає до зондування каменів і пилу для підтвердження давнього життя", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Perseverance проведе аналіз гірських порід за допомогою рентгенівських променів та ультрафіолету, що дозволить збільшити масштаб крихітних сегментів поверхонь гірських порід, які можуть свідчити про минулу активність мікробів. Допомагатиме в аналізі порід 2-метрова роботизована "клешня" ровера.

Читайте також: Китай опублікував нові фото і відео з Марса

Для тестів порід науковці обрали кратер Джезеро, який мільярди років тому міг бути озером, що збільшує шанси на успішність тестів.

"Якби у кратері Джезеро було б життя, докази цього життя могли б бути там", — заявила одна з керівників команди Perseverance Абігейл Аллвуд.

Читайте також: NASA пропонує всім охочим залишити своє ім'я на Марсі

Що відомо

  • У квітні марсохід Perseverance вперше отримав кисень з атмосфери Марса.
  • Національне агентство США з аеронавтики й дослідження космічного простору NASA опублікувало світлину морозних дюн Марсу.
  • Марсохід Perseverance ("Наполегливість") NASA записав перші звуки свого руху поверхнею Червоної планети.
  • Perseverance за допомогою камер для уникнення небезпек зробив кілька світлин власної тіні на Марсі.
  • 4 квітня марсохід Perseverance успішно скинув мінігелікоптер Ingenuity (Винахідливість) Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) на Марс.
  • 19 квітня NASA запустило перший безпілотний політ гелікоптера Ingenuity на Марсі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок