NASA пропонує всім охочим залишити своє ім'я на Марсі

NASA пропонує всім охочим залишити своє ім'я на Марсі

NASA пропонує всім охочим залишити своє ім'я на Марсі
.

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) запустило сервіс "Надішли своє ім'я на Марс". Ваші дані запишуть на флешку, яка відправиться до Червоної планети на борту корабля під час наступної експедиції в середині 2020-х років.

На сайті потрібно вказати своє ім'я, прізвище, адресу електронної пошти і вибрати країну, в якій ви живете. Після заповнення цієї анкети, ви отримаєте так званий "посадковий талон", на якому вказана дата і місце старту експедиції. За даними агентства, цією функцією наразі скористалися понад 11 мільйонів охочих.

Залиш своє ім'я на Марсі. NASA запустило новий сервіс
Так виглядає ваш посадковий талон. NASA

Крім цього, NASA пропонує всім охочим зробити фотографію на тлі Марса. Світлини можна зробити у спеціальній віртуальній фотокабіні.

Що відомо

  • Марсохід NASA "Наполегливість", який у ніч на 19 лютого приземлився на Марс, надіслав перші кольорові фото поверхні планети.
  • 30 липня 2020 NASA успішно запустило марсохід "Perseverance" на Марс.
  • Марсохід американського космічного агентства NASA Perseverance надіслав на Землю аудіофайл, записаний під час його переміщення у космосі.
  • Уперше в історії NASA побудує метеорологічну мережу на іншій планеті. Дані про навколишнє середовище на Марсі науковці почнуть отримувати вже у 2021 році після прибуття на планету марсоходу Perseverance.
На початок