Особистий погляд на війну. Спецпризначенець з Миколаївщини поділився спогадами

Особистий погляд на війну. Спецпризначенець з Миколаївщини поділився спогадами

Особистий погляд на війну. Спецпризначенець з Миколаївщини поділився спогадами
. Колаж Єлизавети Усатенко

Вирішив своїм прикладом показати, як потрібно бути офіцером — про свій військовий шлях розповів спецпризначенець з Миколаївщини на псевдо "Механік".

У 2011 році "Механіка" призвали на строкову службу. Служив у піхоті. Потому пішов на контрактну службу до Збройних сил України.

У 2014 році, коли почалась війна, в перших рядах поїхав на Донецький напрямок. Брав участь в антитерористичній операції.

"Всі прекрасно знають, як склалась ситуація на момент 2014 року, на початок війни була катастрофа в армії. Після того, що я побачив, що відбувається, побачив керівництво, управління і вирішив своїм прикладом показати, як потрібно бути офіцером і виконувати правильно завдання. Як правильно бути військовим", – розповів чоловік.

"Механік" мріяв навчатись у військовій академії, тому вступив на факультет, який вважав найкращим, аби "бути найкращим".

Після навчання у військовій академії повернувся на війну, вже у складі 73-го Центру морських спецоперацій.

"Був певний страх, не бачення того, що на мене чекає, бо чотири роки пройшло після того моменту, коли я був в АТО. Чотири роки нас не пускали в зону проведення Операції об’єднаних сил. Але все кльово склалось. Голова думає, знає, що робити. Дала величезний багаж знань саме військова академія", — розповів "Механік".

Читайте також: "Їздитимемо до перемоги": волонтери з Миколаївщини доставили на Донеччину допомогу для військових"

Про підрозділ морського спецпризначення чоловік раніше не знав, але в собі був впевнений: "Було трішки важко, бо сам проходив службу у піхотній частині. Мені були незрозумілі певні елементи. Взагалі їхня робота відрізняється зовсім від механізованих підрозділів. Потрібно було нарощувати, накопичувати знання. Так я став на крок ближче до того, щоб стати кращим".

"Механік" переконаний — у військовій службі "постійно потрібно вдосконалюватись". Та бути готовим до поставлених завдань.

"У нас був раніше командувач силами спеціальних операцій (ССО), він наголошував на тому, що саме ССО являються ось тим скальпелем у війні. От ми і є тим скальпелем – надріз зробити життєво важливий противнику", — сказав чоловік.

За совами бійця, війна на Сході України наразі в замороженому стані. Закінчиться війна, коли українці поїдуть відпочивати в український звільнений від окупантів Крим: "Конфлікт потребує розв’язки для покращення життя нашого суспільства і для покращення життя країн, які нас оточують. Немає війни – є прогрес. Якщо ми будемо витрачати велику кількість наших фінансів, сил, ресурсів – це послаблює будь-яку країну, яка веде війну, виснажує".

Читайте також: "Морські ССО ‒ це скальпель у війні. Військовослужбовець з Миколаївщини розповів про війну на Сході"

За словами спецпризначенця, останньою війною повинна була стати Друга світова. Люди мали зробити висновки ще тоді, коли загинули мільйони людей з усіх сторін: "Ми живемо у 21 столітті, відправляють машини в космос, Ілон Маск хоче людей на іншу планету відправляти, а ми тут з автоматами бігаємо, один по одному стріляємо і це, на мою думку, переходить всі грані. Так не має бути".

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок