"Їздитимемо до перемоги": волонтери з Миколаївщини доставили на Донеччину допомогу для військових

"Їздитимемо до перемоги": волонтери з Миколаївщини доставили на Донеччину допомогу для військових

"Їздитимемо до перемоги": волонтери з Миколаївщини доставили на Донеччину допомогу для військових
. Колаж — Єлизавети Усатенко

Волонтери з Миколаївщини доставили допомогу та організували концерт для бійців Очаківського 73-го центру морських спецоперацій. Підрозділ зараз на ротації в Донецькій області.

Військовослужбовець запасу Ігор Атаманчук волонтер з 2014 року. Чоловік організовує збір допомоги для бійців у Баштанському районі Миколаївської області. До зони проведення ООС виїжджають кожні два-три місяці. Родина волонтера підтримує та допомагає з організацією.

"Дітям і онукам сказав, що буду їздити до цілковитої перемоги. Я пройшов ці точки гарячі, деякі, не всі, звичайно, я знаю, що це таке. Коли я вперше поїхав туди, подивився на цих молодих дітей, в мене теж є діти, і ми всі повинні їм допомагати, морально навіть підтримувати", — говорить волонтер Ігор Атаманчук.

Волонтери відвідують різні бригади в зоні проведення ООС. Цього разу приїхали до одного з підрозділів 73-го центру морських спецоперацій. Привезли медикаменти, крупи, цукор, олію, солодощі, черешню, вологі серветки, мило, засоби особистої гігієни тощо.

Їздитимемо до перемоги. Волонтери з Миколаївщини доставили на Донеччину допомогу для військових
Фото — Валентини Гурової

Окрім необхідних речей вони привозять материнську любов та родинне тепло, говорить волонтерка Ганна Зюзькова. Допомагає військовим п’ять років, жінку називають Живчиком.

"Напевно, та до них любов, повага стала моєю хворобою. Якщо пообіцяла, я мушу бути, я мушу приїхати, передати те, що передали люди, тобто вантаж, і передати свою повагу, свій громадянський обов’язок, тому що вони захищають наше мирне сьогодення", — розповідає Ганна Зюзькова.

Приїзду баштанських волонтерів у підрозділі раді, їх знають та чекають.

"Хочу висловити слова щирої вдячності за підтримку Баштанській адміністрації та іншим, хто їм допомагає за ту допомогу, яку вони нам надають, постійно вони приїжджають, кожну ротацію привозять багато цікавого чого, що підтримує наш бойовий дух, підіймає морально-психологічний стан особового складу", — говорить військовослужбовець 73-го центру морських спецоперацій Олег.

Читайте також: "Закон про національний спротив: що мають знати миколаївці"

Разом із волонтерами концертну програму для бійців привезли солістки колективу "Калинонька" Новоіванівського сільського будинку культури. Це їх третій виїзд на Донеччину.

"Серце наше затремтіло, як сюди приїхали, тоді вже провели тут концерт невеличкий, привезли їм свого тепла, з рідних домівок, побажали їм всього найкращого, повернулись додому, запросили нас ще раз, ми вже не могли відмовитися", — розповідає керівниця вокального колективу "Калинонька" Марина Назарова.

За словами волонтера Ігоря Атаманчука, їздити до зони проведення ООС вони продовжать доки триватиме війна.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок