Закон про національний спротив: що мають знати миколаївці

Закон про національний спротив: що мають знати миколаївці

Закон про національний спротив: що мають знати миколаївці
. Колаж Єлизавети Усатенко

У разі схвалення депутатами Верховної Ради у другому читанні законопроєкту про основи національного спротиву, буде створено комплексну всеохоплюючу систему національного спротиву країні-агресору. Про це під час онлайн-брифінгу розповів завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Миколаївської облдержадміністрації Роман Фісун.

"Завданнями цього закону є формування в Україні національного спротиву, сприяння максимальному, широкому залученню населення до дій, спрямованих на забезпечення суверенітету і територіальної цілісності держави", ‒ розповів Роман Фісун.

За його словами, складовими національного спротиву будуть територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України.

"Рух опору – це невід’ємна складова оборони, яка є системою воєнних, інформаційних і спеціальних заходів, організація планування підготовки і підтримки яких здійснюються з метою відновлення державного суверенітету, територіальної цілісності під час відсічу збройної агресії проти України", ‒ сказав Роман Фісун.

Читайте також: "Сили територіальної оборони переходять у пряме підпорядкування головнокомандувача ЗСУ – Мамчур"

До руху опору дозволяється залучати іноземців та осіб без громадянства. Також, за словами начальника відділу територіальної оборони Віктора Мамчура, вводиться загальновійськова підготовка громадян України, узаконюється початкова підготовка у навчальних закладах, школах, гімназіях, ліцеях тощо.

Окрім цього, планується введення базової підготовки громадян віком від 18-ти років, які не пройшли службу в армії. Відповідальними за підготовку будуть Міністерство освіти та Міністерство оборони України.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Миколаїв у Viber

На початок