Саша Кольцова з гурту "Крихітка" у жовтні 2021 року випустить новий альбом

Саша Кольцова з гурту "Крихітка" у жовтні 2021 року випустить новий альбом

Саша Кольцова з гурту "Крихітка" у жовтні 2021 року випустить новий альбом
. Саша Кольцова/Facebook

Гурт "Крихітка" (раніше називався "Крихітка Цахес") готується до випуску нового альбому. Солістка Саша Кольцова розказала в ефірі "Радіо Промінь", що це станеться у жовтні 2021 року.

"Щодо третього альбому – ми написали десять пісень. Вони непогані. Мені зараз дуже подобається, як відбувається репетиційний процес. Я поки не знаю, на яких літніх фестивалях зможемо їх зіграти, але плануємо на жовтень випуск альбому", - сказала співачка.

Це буде третій альбом "Крихітки". Попередні два вийшли, коли гурт називався "Крихітка Цахес": "На першому місті" (2005 рік) та "Рецепт" (2009 рік).

Які пісні увійдуть до третього альбом – Кольцова не вточнила.

"Технічно це буде другий альбом "Крихітки", бо перший ми записували під назвою "Крихітка Цахес", і то був зовсім інший колектив. З нього лише я залишилася. У "Крихітки" після пісні "Донор" ми випустили ще кілька окремих пісень. І "Бурштин" вийшов на початку року, - сказала вона.

На питання, які пісні та настрій буде у новому альбомі, співачка ухильно відповіла: "Я би нічого не обіцяла нашим слухачам, вони знають, що ми робимо, як ми робимо. І, звісно, ми дорослішаємо, тематика пісень змінюється. Змінюється звук, змінюються музиканти, які працюють над альбомами. Мені самій цікаво, як сприйме аудиторія, якщо чесно. Для мене це великий сюрприз".

Також Кольцова розказала, чому на стрімінгових платформах неможливо послухати альбом "Ти на першому місці". За її словами, коли гурт випустив перший альбом, то частину прав на нього отримала компанії, яка тиражувала диски.

"З якою потім стосунки перейшли у судову площину. В них є частина прав і вони, можна сказати, заблокували можливість слухати нас на стрімінгових сервісах. Але ми зараз спілкуємося з нашими юристами. Хочеться, щоб був доступ до контенту. Це дуже несправедлива ситуація. І я розумію, як все сталося, і оскільки в нас взагалі велика проблема з організацією колективного управління і правами авторів. Автори дуже молоді, коли їм двадцять, підписують щось особливо не розбираючись, це має юридичні наслідки, як це сталося з нами. Але на стрімінгах є "Донор", і є "Без Імені" і є ще кілька треків," – сказала вона.

Що відомо

У травні з'явилася пісня Саші Кольцової на лірику Олени Теліги. Вона є частиною проєкту "Нескорений ПроРок", в якому популярні українські співачки створювали пісні на лірику Олени Теліги.

Олександр Кольцова - вокалістка та авторка пісень. Лідерка гурту "Крихітка Цахес" (1999 — 2007) та "Крихітка" (з 2007 року). Лауреатка премій "Червона Рута" та "Непопса".

У складі музичних гуртів випустила два альбоми "На першому місці" (2005) та "Рецепт" (2009).

У 2020 році гурт "Крихітка" повернувся до гастрольної діяльності після перерви.

Читай більше

На початок