Що робити, якщо святкуєш День святого Валентина на самоті. 10 порад

Що робити, якщо святкуєш День святого Валентина на самоті. 10 порад

Що робити, якщо святкуєш День святого Валентина на самоті. 10 порад
.

Нові часи диктують нам нові правила. Раніше День усіх закоханих без другої половинки видавався катастрофою, яку треба було відвернути будь-якими зусиллями. Сьогодні це вже не страшно. Навпаки, якщо вийшло так, що проводиш День святого Валентина 14 лютого без коханої людини, це хороший привід влаштувати собі свято — і не засмучуватись, адже все починається з любові до себе. А зі сценарієм ми допоможемо.

1. Послухати Стіві Вандера

Що ви знаєте про Стіві, окрім того, що він — сліпий геній поп-музики й автор "I Just Called to Say I Love You"? Між іншим, у нього дуже багато чуттєвих платівок, з яких ми особливо радимо послухати "Talking Book" (1972). Вона належить до "класичного періоду" Вандера та загоює будь-які душевні рани, зцілює психологічні травми, якщо впустити цю музику прямо в серце.

Майже всі пісні на "Talking Book" присвячені романтичним ідеалам кохання, про що свідчать навіть їхні назви: "You Are the Sunshine of My Life", "You and I (We Can Conquer the World)", "Lookin’ for Another Pure Love". Це може видаватись трохи наївним, але коли чуєш, як ця ідеалістична лірика резонує з музичною частиною, питання зникають.

І розумієш, що малий Стіві (а це лише його другий альбом) вже щось знає про життя та справжнє кохання — це питання не матеріального світу, а віри. Про що він, власне, і співає в пісні "I Believe": усі мрії на краще майбутнє посипались, даремно прожиті роки, дивлюсь у холодну порожнечу. Стіві розуміє ваш біль, але під кінець композиція набуває піднесеного настрою: "Come on, let’s fall in love".

2. Влаштувати танцювальну вечірку в піжамі

Самотнє свято всіх закоханих — це часто привід для болючих роздумів на тему "Ну що зі мною не так, я ж начебто непогана людина, не роблю нікому шкоди, нормально виглядаю, книжки читаю та дивлюсь цікаві фільми, чому ж я один/одна?". Ці думки треба відпустити, адже люди, по-перше, зустрічаються на життєвому шляху не за логікою, а, радше, всупереч логіці, а по-друге, важливо спочатку полюбити себе. Критичне ставлення до своєї персони, можливо, де в чому і може бути корисним, але якщо ви постійно звинувачуєте й зневажаєте себе, то як можна покохати когось іншого?

У таких випадках слід починати з найочевиднішого: з уроків прийняття себе. Вдягніть свої найкращі або улюблені речі та ввімкніть особливу музику — що-небудь з гуртів Hot Chip і Metronomy (або українські Our Atlantic, komissiya, Один в Каное або Tember Blanche), які роками записують пісні, під які так чудово танцювати у піжамі та капцях. Подуркуйте, відчуйте своє тіло, не соромтесь виглядати безглуздо. У крайному випадку терміново запросіть до себе таких же самотніх друзів — і танцюйте у піжамах разом.

3. Дарувати подарунки

Звісно, є ризик, що ваші друзі, які також залишись без пари, не підтримають концепцію "вечірки для самотніх". Скажуть, що це повна маячня і гіршої ідеї вони ще не чули (і що набагато краще не скиглити разом про своїх колишніх, а рухатись далі, знайомитись з кимось й усяке таке). Поставтесь до цього з розумінням: їм просто важко визнати факт своєї самотності. І просто відправте до друзів кур’єра з особливим подарунком. Смачної піци, шоколаду чи навіть просто квітів буде цілком достатньо.

4. Засісти за товстий роман

Слухайте, а що взагалі цікавого ви могли б зробити в парі на День святого Валентина? Свято, яке давно спаскудили відчайдушні спроби маркетологів продати вам усе на світі: від коштовних прикрас до пікантної білизни. У ресторанах місць немає. То навіщо кудись іти, якщо можна просто почитати у домашньому затишку? Коли ви взагалі востаннє прочитували велику книгу від початку до кінця, як у дитинстві?

Відкладіть подалі смартфон зі стрічкою новин і відкрийте нашу добірку книжок, які повернуть любов до читання, або добірку з 7 книжок, які зможуть стати не тільки чудовим подарунком коханій людині, але й розповісти про любов що-небудь новеньке.

Що робити, якщо святкуєш День святого Валентина на самоті. 10 порад
з відкритих джерел

5. Згадати про когось, з ким давно не спілкувались

У кожного з нас є особливі люди, з якими ми, на жаль, рідко бачимося. З кимось не спілкувались півроку через давню сварку, хтось з головою поринув у роботу і зник із вашого життя. А з деякими просто розійшлися життєві шляхи — і таке буває. Але по-справжньому дорослі люди знають, що особливість та глибина зв’язку не вимірюються інтенсивністю спілкування.

Саме тому День святого Валентина або День Закоханих — гарний привід сконтактувати зі своїми "особливими" людьми: поговорити по телефону чи відеозв’язку, написати великого листа чи, можливо, навіть зустрітись. Потім запам’ятаєте надовго. Головне — не соромтесь порушувати тишу першим/першою. Це нормально: нагадати людині, що ви скучили за нею і любите просто за те, що вона є.

6. Влаштувати кіномарафон

Є безліч фільмів, які можна дивитись, якщо проводиш найромантичніший день на самоті. Згадаємо найкращі з них, які можна дивитись просто нон-стоп. "Вигнанець": Том Хенкс у ролі співробітника служби доставки, який застряг на безлюдному острові на кілька років, але зберіг здоровий глузд і змінив життєві цінності. "Гравітація": Сандра Баллок та Джордж Клуні застрягають разом у космосі, але Клуні кудись здуває, тож Сандра майже весь фільм розмовляє сама з собою — очей не відірвати.

"Я — Легенда": Вілл Сміт вештається постапокаліптичним Мангеттеном, без необхідності думати, як сплачувати велику комуналку за квартиру; головна думка стрічки: собаки — це чудо, люди — монстри (буквально). "Місяць 2112" — фільм сина Девіда Боуї про те, як Сем Рокуелл три роки стирчить на Місяці виключно в компанії говіркого робота.

7. Стати нянькою на один вечір

Слухайте, ми взагалі майже весь час піклуємося тільки про себе та свої потреби. Є чудовий альтруїстичний варіант: згадайте подружню пару з дітьми, яка, скоріше за все, дуже багато часу не була на справжньому побаченні. Запрононуйте їм свої послуги: ви посидите з дітлахами, поки вони зможуть відпочити та провести час разом. Не беріть за це коштів — просто подаруйте комусь свято, якщо вже так вийшло, що не можете його з кимось розділити. Віддавати — найкраща інвестиція.

8. Зробити собі добре

День святого Валентина — це не тільки свято товарів, а ще й свято послуг! Спа-процедури, салони краси, похід на масаж (який уже давно відкладався), нова зачіска — чому б не покращити собі зовнішній вигляд, а водночас і настрій?

9. Провести вечір комедії та сміху

Якщо немає можливості вибратись на якийсь "відкритий мікрофон" чи вечір стендапу, завжди є відповідна категорія на Netflix (і навіть канал на YouTube). До того ж комедійний жанр зараз набуває серйозної популярності на теренах України – з'являються все нові й нові імена, комедійні фаворити та гумористичні програми.

Важливо правильно підійти до питання: сміх у такий вечір рано чи пізно спричинить катарсис (бажання заплакати). Цьому бажанню треба дати волю — і зі сльозами та реготанням вивільнити все, що тягарем лежало на серці. Оновіться.

10. Вирушити у спонтанну подорож

Такий збіг — свято, що припадає на п’ятницю — буває нечасто, варто ним скористатись. І просто зайти на сайт авіаперевізника, взяти квитки кудись на вікенд. Далі — справа техніки. Порада: на такі короткі подорожі не морочтеся з AirBnB та "каучсерфінгами" — забронюйте готель та насолодіться своєю незалежністю сповна. Звісно, якщо карантинні обмеження та ваш стан здоров'я дозволяють.

Читайте також

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

На початок