Польща розпочала вакцинацію безпритульних проти COVID-19

Польща розпочала вакцинацію безпритульних проти COVID-19

Польща розпочала вакцинацію безпритульних проти COVID-19
. АР

Уряд Польщі розпочав вакцинацію безпритульних проти COVID-19 однодозовою вакциною "Johnson & Johnson".

Про це повідомляє Польске радіо.

Пілотним містом проєкту вакцинації безпритульних став Лудзь. Для його реалізації Лудзька міська рада організувала мобільний пункт щеплень, у якому працюють медики та волонтери.

"У нашому місті та інших польських містах почалися акції вакцинації людей, котрі не мають постійного місця проживання ані медичного страхування. Ми заохочуємо людей, котрі перебувають у притулках, прийти та вакцинуватися. Натомість є велика група людей, котрі не ночують у притулках, і нам дуже залежить, щоби інформація про можливість вакцинації дійшла теж до них", – розповів директор лудзького відділу Карітас священик Анджей Партика.

Отримати щеплення в даних пунктах можливо навіть без документа, який підтверджує особу. Вакцина від "Johnson & Johnson" була обрана урядом через те, що не потребує другої ін'єкції, що складно організувати для безпритульних.

Що відомо

  • Речниця посольства України в Польщі Юлія Бородій розповіла, що Польща не проводить вакцинацію проти коронавірусу на українсько-польському кордоні попри заяви низки ЗМІ.
  • Влада Польщі оголосила про послаблення карантинних обмежень, які запровадили для боротьби з пандемією коронавірусу. З 6 червня максимальну кількість людей під час масових святкувань дозволять збільшити з 50 до 150.
  • 31 травня польські учні 4-8 класів повернулися до школи через понад пів року "дистанційки".
  • 22 травня стало відомо, що уряд Польщі планує заохочувати громадян до вакцинації телефоном.
  • Понад 250 тисяч українців, які проживають на території Польщі, мають дійсну посвідку на проживання. Найпоширенішими причинами для отримання посвідки стають робота, сімейні питання та здобуття освіти.
  • Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заявила відновлення рейсів з Києва до столиці Польщі Варшави з 18 червня.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок