На Львівщину надійшла ще одна партія вакцини "Pfizer"

На Львівщину надійшла ще одна партія вакцини "Pfizer"

На Львівщину надійшла ще одна партія вакцини "Pfizer"
. ЛОДА

У Львівську область доправили чергову партію вакцини "Pfizer" — 10530 доз. Її використовуватимуть для щеплення працівників органів місцевого самоврядування, судових структур та освіти. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

Як повідомив регіональний координатор з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут, окрім освітян, посадовців та працівників суду також препаратом вакцинуватимуть людей, які не зробили щеплення під час першого та другого етапів вакцинації, насамперед медиків.

Вакцина "Pfizer-BioNTech" — це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією "BioNTech" спільно з американським фармакологічним концерном "Pfizer". Вакцину внесли до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ.

Загалом від початку вакцинації на Львівщині зробили 111965 щеплень, з них 13182 — вакциною "Pfizer", 38 403 — "Covieshield", 27 740 — "Astra Zeneca" та 32 640 — препаратом "CoronaVac". Таким чином, Львівщина посіла четверте місце за темпами вакцинації в Україні після Києва, Дніпропетровської та Київської областей.

Що відомо

  • 29 травня на стадіоні "Арена Львів" відкрили центр вакцинації населення. На першому етапі там вакцинують людей, які записалися до списку очікування в додатку "Дія", надалі планують щепити усе доросле населення.
  • На вихідні, 5 та 6 червня, у центрі вакцинації на "Арені Львів" планують вакцинувати щонайменше 2000 людей. Про це Суспільному повідомив регіональний координатор з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.
  • Із 26 квітня на Львівщині діють протиепідемічні обмеження "жовтої" зони. До цього місяць на території області діяли обмеження "червоної" зони.
  • Департамент фармаконагляду експертного центру МОЗ оприлюднив звіт про результати спостереження за безпекою вакцин проти COVID-19.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок