На вихідні на "Арені Львів" планують вакцинувати понад 2000 людей

На вихідні на "Арені Львів" планують вакцинувати понад 2000 людей

На вихідні на "Арені Львів" планують вакцинувати понад 2000 людей
. Суспільне Львів

На вихідні, 5 та 6 червня, у центрі вакцинації на "Арені Львів" планують вакцинувати щонайменше 2000 людей. Про це Суспільному повідомив регіональний координатор з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

Впродовж тижня команда обдзвонила майже 2 тисячі людей.

"Ми збільшили кількість вакцинальних бригад до 4. Обдзвонили максимальну кількість людей з додатку "Дія" і запросили їх на вакцинацію. Вакцину бригади отримали і завтра ми продовжимо роботу з вакцинації населення. Орієнтовно ми плануємо зробити від 2000 до 2500 тисяч щеплень", — каже Олег Когут.

У пріоритеті в черзі на вакцинацію перебувають люди, віком від 60 років. Проте зробити щеплення зможуть і охочі молодшого віку, які записались до листа очікування порталу "Дія".

"Ті люди, які зареєструвалися в "Дії", але їм не телефонували також можуть прийти. Відмовляти людям у вакцинації ми не будемо. Фізично досить складно всіх обдзвонити. Ми здебільшого орієнтувались на людей, які задекларували себе як старші за 60 років, адже вони важче переносять хворобу і мають хронічні захворювання", — каже регіональний координатор з питань вакцинації.

Для того, щоб уникнути черг, кожному запрошеному на вакцинацію заздалегідь повідомили про час щеплення. Тих людей, які прийшли на щеплення без запису, вакцинуватимуть у вільний час між записами з 15:00 до 19:00.

Як і минулого тижня, на вихідні працюватиме громадський транспорт, який безкоштовно довозитиме людей на "Арену Львів" з центру міста.

Графік руху:

  • Виїзд з пл. Є. Петрушевича: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00
  • Виїзд з Арени "Львів": 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00

Що відомо

  • 29 травня на стадіоні "Арена Львів" відкрили перший в Україні центр вакцинації населення. За вихідні там вакцинували 1041 мешканця Львівщини.
  • Її проводять китайською вакциною "CoronaVac".
  • 1 червня 2021 року Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила вакцину CoronaVac виробництва Sinovac Biotech для екстреного застосування. Вакцина відповідає міжнародним стандартам безпечності, ефективності та якості.
  • CoronaVac — це інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, “вбитий” вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.
  • Вакцина CoronaVac випускається в однодозних флаконах. Температура зберігання вакцини +2 - +8, препарат не вимагає особливих умов зберігання.
  • Мешканців Моршина розпочали вакцинувати другою дозою вакцини
  • Департамент фармаконагляду експертного центру МОЗ оприлюднив звіт про результати спостереження за безпекою вакцин проти COVID-19.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини регіону

На початок