США планують передати Україні 900 тисяч доз вакцини від коронавірусу

США планують передати Україні 900 тисяч доз вакцини від коронавірусу

США планують передати Україні 900 тисяч доз вакцини від коронавірусу
. AP

У понеділок, 7 червня, під час телефонної розмови президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена, американська сторона поінформувала про плани передати Україні 900 тисяч доз вакцини від коронавірусу. 3 червня адміністрація Байдена представила стратегію глобальної передачі вакцин, за якою частину доз щеплень також повинна була отримати Україна.

Про це повідомила речниця Білого дому Джен Псакі, передає пресслужба Білого дому.

"Лідери... обговорили необхідність тісної співпраці у питаннях енергетичної безпеки та боротьби з COVID-19, включаючи плани США надати 900 тисяч доз вакцин для допомоги Україні у боротьбі з пандемією", — йдеться у повідомленні.

Додається, що Байден запросив Зеленського відвідати Вашингтон цього літа. Також сторони обговорили стратегічне партнерство на підтримку плану президента України щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ.

Читайте також: Тест на антиген чи документ про вакцинацію. Україна спростила умови в'їзду для туристів

Президент Байден також підтвердив "непохитну прихильність США суверенітету та територіальній цілісності в умовах безперервної російської агресії на Донбасі та в Криму".

Що відомо

  • 3 червня адміністрація президента США Джо Байдена оприлюднила стратегію глобальної передачі вакцин від коронавірусу країнам світу. На першому етапі США виділили 25 млн доз щеплень, частину з яких також повинна отримати Україна.
  • 3 червня ЮНІСЕФ привіз в Україну 795 тисяч доз вакцини AstraZeneca.
  • 21 травня глава МОЗ Віктор Ляшко заявив про можливу поставку вакцин від коронавірусу зі США.
  • Станом на ранок 8 червня в Україні зафіксовано 1602 нових підтверджених випадків COVID-19, 6751 людина одужала. За добу шпиталізували 483 людини, 118 померли.
  • Побічні ефекти після вакцинації зафіксували у менше ніж 1% з-поміж мільйона щеплених проти COVID-19 українців.
  • 63% українців готові зробити щеплення проти коронавірусу, якщо матимуть таку можливість.
  • Людям, які перехворіли на COVID-19, рекомендують робити щеплення проти коронавірусу через шість місяців після одужання.
  • За даними МОЗ, в Україні використали майже всю вакцину AstraZeneca для першої дози.
  • До України 26 травня прибула перша партія вакцини Pfizer/BioNTech проти COVID-19, яку закупили за кошти платників податків.
  • За даними ВООЗ станом на початок квітня вакцини COVAX доставили вже до понад 100 країн світу.
  • 1 червня ВООЗ схвалила екстрене використання вакцини виробника Sinovac Biotech.
  • Індія відклала експорт вакцини AstraZeneca через велику кількість хворих в країні.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок