До України прибула перша партія вакцини Pfizer, яку придбали коштом держави

До України прибула перша партія вакцини Pfizer, яку придбали коштом держави

Доповнено
До України прибула перша партія вакцини Pfizer, яку придбали коштом держави
. Суспільне, Вікторія Хорошун

До України 26 травня прибула перша партія вакцини Pfizer/BioNTech проти COVID-19, яку закупили за кошти платників податків.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного Вікторія Хорошун.

Партія у розмірі 117 тисяч доз вакцини прибула до аеропорту "Київ" імені І. Сікорського. Після процедури розмитнення її почнуть розвозити по регіонах. За словами гендиректора Центру громадського здоров'я Романа Родини, ще до кінця тижня очікується постача ще 167 тисяч доз вакцини Pfizer.

Родина розповів, що отриманою вакциною щепитимуть працівників сфери освіти та представників пріоритетних груп із попередніх етапів вакцинації, зокрема, медики та працівники силових структур.

"Вакцина передбачена для вакцинації цільових груп по Дорожній карті. Тобто, це були медики "ковідних" та інших лікарень, на інтернатні будинки для літніх, освітяни, маломобільні групи. Це всі групи, які держава має щепити згідно з Дорожньою картою. Наступні групи ризику визначатимуть згідно з Дорожньою картою. Спочатку особи з групи ризику, потім у міру зменшення ризику", – сказав Родина.

Як додали у МОЗ, також цією вакциною щеплюватимуть представників іноземних дипломатичних установ в Україні.

До України прибула перша партія вакцини Pfizer, яку придбали коштом держави
Суспільне, Вікторія Хорошун

За словами Родини, вакцини зберігатимуться на національних складах, у тому числі й приватних, які виграли тендери, та щотижня розвозитимуться в регіони згідно з заявками, адже вакцина потребує спеціальних умовив зберігання при -60 градусів. І протягом тижня вакцини мають бути використані мобільними бригадами чи пунктами вакцинації.

Що відомо

  • Вакцина Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Кодова назва цього препарату – BNT162b2, його називають також Comirnaty.
  • 6 квітня Україна підписала контракт на постачання 10 мільйонів вакцин Pfizer проти COVID-19. 1 травня Україна додатково законтактувала ще 10 мільйонів доз. Очікується, що їх поставлять протягом року.
  • 16 квітня до України прибуло 117 тисяч доз вакцини проти COVID-19 від Pfizer/BioNTech у межах програми поставок глобальної ініціативи вакцинації COVAХ. Ще 122 850 доз вакцини поставили 10 травня.
  • Станом на 20 травня з початку кампанії вакцинації в Україні проведено 1 012 815 щеплень.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок