Анна Рижикова виграла "срібло" на першому міжнародному старті легкоатлетичного сезону

Анна Рижикова виграла "срібло" на першому міжнародному старті легкоатлетичного сезону

Анна Рижикова виграла "срібло" на першому міжнародному старті легкоатлетичного сезону
. facebook.com/annaryzhykova

Майже вибігла з 55 секунд.

Українська бігунка на 400 метрів з бар'єрами відкрила міжнародний літній сезон 2021 року. Першим стартом для Анни Рижикової став турнір World Continental Tour (Gold Level) в Остраві, де вона заявилася на свою дистанцію.

Узагалі перший старт у сезоні Рижикова провела на клубному чемпіонаті України, який відбувся у Луцьку. Із результатом 55.25 секунди вона здобула "золото" на українському турніру.

Щодо змагань в Остраві, то те тільки для українки, але й для п'яти з семи інших бігунок, цей забіг став першим міжнародним офіційним у літньому сезоні. За іменами основними претендентками на перемогу були Анна Рижикова та представниця Данії Сара Слотт Петерсен, дві водночас найдосвідченіші спортсменки.

На дистанції Петерсен та Рижикова підтвердила статус фавориток, захопивши лідерство разом з британкою Джессі Найт. Вони втрьох майже одночасно вибігли на останню 100-метрівку, але Анна все-таки була позаду, третьою.

Та на вирішальних метрах Анна Рижикова змогла обійти Петерсен - з результатом 55.09 секунди українка фінішувала другою. Виграла старт Джессі Найт, яка вибігла з 55 секунд та встановила особистий рекорд.

  • World Continental Tour (Gold Level). Острава. 400 м з бар'єрами. Жінки. Результат
  1. Джессі Найт (Велика Британія) - 54.74 сек
  2. Анна Рижикова (Україна) - 55.09 сек
  3. Сара Слотт Петерсен (Данія) - 55.76

Анна - єдина українка на турнірі в Остраві, у всіх інших дисциплінах синьо-жовті спортсмени не заявлені.

Що відомо

На початок