Андрія Шевченка обрали амбасадором чемпіонату Італії. Чому і хто з легенд Серії А туди потрапив

Андрія Шевченка обрали амбасадором чемпіонату Італії. Чому і хто з легенд Серії А туди потрапив

Загалом у списку амбасадорів вісім осіб.

Керівництво Серії А оголосило про створення амбасадорів, які б представляли італійський футбол під час заходів, які організовуються лігою. Про це повідомляє прес-служба організації.

У списку амбасадорів Серії А потрапили вісім ексфутболістів. І лише два іноземці: ексзахисник "Роми", "Удінезе" та "Сієни" Венсан Кандела, а також головний тренер збірної України Андрій Шевченко, відомий виступами в Італії за "Мілан".

  • Список амбасадорів Серії А: Венсан Кандела, Чіро Феррара, Марко Матерацці, Андрій Шевченко, Лука Тоні, Франческо Тотті, Крістіан Вієрі, Джанлука Дзамбротта

У повідомленні Серії А зазначається, що амбасадори будуть брати участь у проєктах із соціальної відповідальності, а також заходах із іноземними трансляторами та іншими комерційними партнерами ліги.

"Нашою метою було залучення на постійній основі чемпіонів минулого для просування Серії А. Ми були розбещені вибором, оскільки в нашій лізі грали найсильніші футболісти в історії. Футбол завжди був потужним засобом передачі повідомлень", - зазначив виконавчий директор організації Луїджі Де Чієрво.

Шевченко виступав у чемпіонаті Італії з 1999 по 2006 та з 2008 по 2009 роки. Саме виступаючи за італійську команду ексфорвард виграв Золотий м'яч у 2004 році.

Загалом у чемпіонаті Італії Шевченко провів 226 поєдинків, у яких відзначився 127 голів. Та виграв п'ять трофеїв у складі "Мілана" - чемпіонат (2004 рік), Кубок (2003), Суперкубок Італії (2004), а також Лігу чемпіонів (2003) та Суперкубок УЄФА (2003).

Що відомо

  • У сезоні 2020/21 чемпіоном Італії став "Інтер", який перервав 9-річну гегемонію "Ювентуса".
  • На сьогоднішній день в Італії виступають два українських футболісти, обидва - в "Аталанті": Віктор Коваленко та Руслан Маліновський.
На початок